Acasă STIRI CIPRU: ATAC TERORIST ASUPRA UNEI PLATFORME. SUA, MAREA BRITANIE, EGIPT, GRECIA ŞI...

CIPRU: ATAC TERORIST ASUPRA UNEI PLATFORME. SUA, MAREA BRITANIE, EGIPT, GRECIA ŞI FRANŢA INTERVIN

931
0
Sursă poză: The National Interest

Mai multe ţări intervin pentru a combate agresorii înarmaţi care au reuşit să ajungă  pe o platformă petrolieră din Cipru deversând o cantitate semnificativă de petrol în mare.

Un scenariu pe cât de înfricoşător, pe atât de real, care face parte din exerciţiul multinaţional NEMESIS 2016 ce a avut loc în apele teritoriale ale Ciprului.

Potrivit unui anunţ al Ministerului Apărării, exerciţiul a avut loc cu participarea unităţilor şi personalului SAR din Cipru, Egipt, Franţa, Grecia, Marea Britanie şi SUA; a M / V ŤALEXANDRIAť a PETRONAV de la Agenţia Europeană pentru Siguranţă Maritimă (EMSA), precum şi a navelor de sprijin ale EDT Offshore.

Exerciţiul a inclus operaţiuni ale navelor Marinei şi Forţelor Speciale, operaţiuni de combatere a terorismului pe o platformă de petrol/ gaze naturale de către poliţia QRF din Cipru şi operaţiuni de salvare în masă ca urmare a unui accident maritim de către unităţile navale şi aeriene ale Ciprului şi ţărilor participante.

“Scopul este de a îmbunătăţi în continuare timpul de răspuns la situaţii de urgenţă la bordul navelor şi a platformelor petroliere, precum şi a operaţiunilor umanitare din estul Mării Mediterane”, a declarat în comunicatul de presă Ministerul Apărării.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here