Acasă STIRI ANR: ÎNCĂ UN DIRECTOR NUMIT ÎN FUNCȚIE

ANR: ÎNCĂ UN DIRECTOR NUMIT ÎN FUNCȚIE

1594
0
Sursa foto: Facebook

Ca urmare a deciziei Consiliului de Conducere al ANR din data de 03.11.2017 Nicolae Chioibaș este numit Director General Adjunct al Autorității Navale Române începând cu data de 06.11.2017. Probabil deloc întâmplator, numirea sa vine la scurt timp după ce Felix Stroe a fost numit Ministru al Transporturilor.

In trecut, Nicolae V. Chioibaș a fost cadru militar iar după trecerea în rezerva din anul 2012 a mai lucrat la 2×1 Holding Cape Midia Shipyard SA, societate care ii are printre acționari pe Felix Stroe, actualul Ministru al Transporturilor.

La rândul lui, Felix Stroe este fost cadru militar. Acesta a studiat la Academia Navală Mircea cel Bătrân din Constanța, la Academia de Înalte Studii Militare București şi intre anii 1978 – 1991 a fost ofițer activ în Marina Militară făcând parte din Consiliul Politic al Marinei Militare, unul dintre departamentele politice ale Ministerului Apărării Naționale, condus la acea vreme de Ilie Ceaușescu, fratele fostului dictator comunist. Imediat după schimbarea regimului în Decembrie ’89, Felix Stroe a început primele businessuri împreună cu prietenul său Ion Dumitrache, ambii foști ofițeri ai Marinei Militare. Aceștia au cumpărat 43,2% din pachetul deținut de SIF Transilvania la SC Șantierul Naval Marea Neagră SA, în valoare de aproximativ 4 milioane de dolari, credit obținut de la BCR, bancă de stat la acea vreme. În urma privatizării, SC Șantierul Naval Marea Neagră SA devine SC Holding Cape Midia Shipyard SA.
Între 2000 și 2003 F.S a deținut funcția de viceprimar al orașului Constanța iar din 2003 a fost ales șef al Regiei Autonome Județene de Apă Constanța, funcție pe care a deținut-o neîntrerupt în ultimii 13 ani. Din 13 Octombrie 2017 Felix Stroe a trecut la cârma Ministerului Transporturilor.

Conform surselor noastre, Nicolae Chioibaș a fost detașat in anul 2015 de la societatea comerciala deținuta de Felix Stroe la Autoritatea Navala Romana, pe mai multe perioade determinate, din 2015 pana în 2016. N.C. a ocupat postul de referent de specialitate în cadrul Direcției Afaceri Europene şi Relații Internationale de unde mai apoi a fost numit Director General Adjunct. Pe durata deținerii funcției de DGA Chioibaș “a reușit performanta” sa nu se facă remarcat prin absolut nimic, ajungând în situația în care nici măcar personalul ANR-ului sa nu îl recunoască în timpul unei vizite/ control pe care acesta o desfășura la bordul unei nave. Sper finele anului 2016, o data cu “expirarea” ultimei perioade de detașare s-a încheiat și mandatul acestuia de director adjunct.
Fiind deținător și al unei diplome de inginer obținuta la Universitatea “Dunărea de Jos” din Galați, începând cu 09.01.2017 Chioibaș revine în cadrul ANR, de data aceasta ocupând prin concurs postul de Inspector de Specialitate Gradul IA din cadrul Inspectoratului Tehnic al ANR.

In data de 14 Mai 2017 Nicolae Chioibaș a împlinit vârsta de 60 de ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here