Acasă LEGISLATIE AUTORITATEA NAVALĂ ROMÂNĂ : LEGISLAȚIE MODIFICATĂ PRIVIND OBȚINEREA CERTIFICATULUI DE AGREMENT

AUTORITATEA NAVALĂ ROMÂNĂ : LEGISLAȚIE MODIFICATĂ PRIVIND OBȚINEREA CERTIFICATULUI DE AGREMENT

4497
0
Sursă poză: ro.wikipedia.org

UPDATE: Cursul ”Manevra navei cu vele” este obligatoriu doar pentru cei ce doresc un certificat pentru clasa S (sailing).

Pentru celelalte categorii (A,B,C,D), conform OMT 527/2016, va fi organizat un curs ce va conține atât o parte teoretică, cât și una practică. La finalul acestor cursuri în baza examenelor practice și teoretice cursanții vor obține o diplomă de absolvire. La  examenul practic va fi participa și un reprezentant al autorităților competente.

După absolvirea cursului  se va susține un examen final organizat de Autoritatea Navală Română prin căpităniile de port, examen ce va consta într-un test grilă.

În conformitate cu OUG 41/2016 nu mai sunt necesare copiile legalizate, legalizarea efectuându-se la căpitania unde se depune dosarul cu prezenatarea actelor în original.

 


 

Conform OMT 527/2016 condițiile de obținere a certificatului internațional de conducător de ambarcațiune de agrement  au fost schimbate.

Dacă până acum, pentru cei care doreau obținerea acest certificat era necesar doar un examen la căpitănia de port, de anul acesta este necesară și absolvirea cursului ”Manevra navei cu vele” ce este  efectuat cu un formator autorizat ANR.

Documentele necesare eliberării acestui certificat sunt : cerere personală F02ECPN05 sau F03ECPN05 completată și semnată de către solicitant, copie legalizată a diplomei de studii, aviz medical, două fotografii 4/3, copie legalizată a actului de identitate, specimen de semnătură și copii legalizate a cursurilor de pregătire pentru clasa A și B.

În viitor se doreşte formarea de cluburi nautice în porturile de agrement care să îi pregătească atât practic, cât şi teoretic pe cursanţi pentru ca mai apoi aceştia să se poată prezenta la testul final de la Autoritatea Navală Română.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here