Acasă LEGISLATIE AUTORITATEA NAVALĂ ROMÂNĂ: VESTE BUNĂ PENTRU NAVIGATORI

AUTORITATEA NAVALĂ ROMÂNĂ: VESTE BUNĂ PENTRU NAVIGATORI

19048
6
Sursă poză: romaniaturistica.ro

Dacă pentru cei care nu au o carieră în marină este necesară promovarea examenului de certificare din cadrul ANR, navigatorii il vor obține din oficiu.

Conform OMT 527/2016 cei care dețin brevetul de comandant , ofițer de punte secund, ofițer de punte, căpitan maritim portuar, ofițer punte maritim portuar, conducător de șalupă maritimă și  timonier vor putea obține din oficiu certificatul internațional de conducător de ambarcațiune de agrement clasa C ( maritim costier la o distanţă de ţărm de maxim 6MM) .

De asemenea comandanții, ofițerii de punte secunzi și ofițerii de punte mai pot obține din oficiu și certificatul clasa B (maritim costier la o distanţă de ţărm de maxim 24 MM) și clasa A (maritim transoceanic).

Cei care vor putea obține din oficiu certificatul internațional de conducător de ambarcațiune de agrement clasa D (căi navigabile interioare) sunt căpitanii fluviali categoria A sau B, timonierii fluviali și conducătorii de șalupă fluvială.

Pentru obţinerea certificatelor navigatorii au nevoie de o copie a  carnetului de marinar, avizul medico-psihologic valabil (copie din carnetul de marinar) şi taxa de eliberare.

 

6 COMENTARII

  1. Credeam ca se desfinteaza sau cel putin ne lasa in pace, nefiind nevoie sa mai trecem 1 minut pe acolo vreodata, fara sa ne mai dicteze ce cursuri sa facem sau cu cat sa mai cotizam la buzunarele securistilor ca in tarile civilizate precum germania anglia s.a.
    Ce veste buna …

  2. daca tot vreti sa faceti ceva recunoasteti functia de steuerman de la rhin …aka timonier fluvial…asta i0ar ajuta pe multi sa obtina patentul de rhin dupa ce ar da de patent la dunare…s-a umplut rhinul cu patentati de elbe…ei dau examen doar pentru sectorul de navigatie…fara examen masini…legislatie..etc….si castigati ati fi voi ANR-ul pentru ca steuermani de la rhin au salarii bune si pot sustine cursul de capitan dunare…cu toate ca ei nu ar veni nicicand sa lucreze la dunare…1000 nu se compara cu 2000

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here