Acasă STIRI BANCA MONDIALĂ: PESCUIT REDUS, PROFIT MAI MARE

BANCA MONDIALĂ: PESCUIT REDUS, PROFIT MAI MARE

198
0
Sursă poză: agora.md

Anual, circa 100 de milioane de tone metrice de pește se pescuiesc, iar mai mult de 75% din stocurile de pește au fost deja exploatate, sau chiar distruse. Conform Băncii Mondiale, cu cât se pescuiește mai puțin, cu atât profiturile o să fie mai mari pentru că astfel, stocurile de pește ar putea să crească.

În studiul “Sunken Billions Revisited: Progress and Challenges in Global Marine Fisheries”, cercetători din cadrul Organizației pentru Alimentație și Agriculutură a ONU au actualizat cifrele existente anterior cu privire la starea industriei pescuitului și au venit cu o concluzie surprinzătoare. Se pierd peste 80 de miliarde de dolari anual din cauza managementului precar din această industrie.

Autorii acestui studiu susțin faptul că este nevoie de o reformă în domeniul pescuitului pentru ca astfel, le este permis stocurilor de pește să se recupereze. Aceste reforme s-au mai întâmplat iar capturile reduse au impus costuri mai mari de tranzit. Conform specialiștilor, dacă pescarii și societățile din acest domeniu ar putea tolera aceste lucruri, ar putea avea câștiguri semnificative mai târziu.

Câștigurile ar include o creștere a recoltei cu 10%, o creștere a prețului peștelui de până la 25%, asta in funcție de specie și cel mai important, 86 de miliarde de dolari în profit net, incluzând și economiile de costuri în ceea ce privește pescuitul redus.

Cei din domeniu trebuie să înțeleagă însă, că aceste câștiguri sunt realizabile în 30 de ani dacă pescuitul este redus cu doar 5%, și într-o perioadă mai scurtă de timp dacă modificările sunt puse în aplicare imediat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here