Acasă STIRI CERONAV: PROIECTUL “GREEN DANUBE” SAU CUM DUNĂREA VA FI O CALE...

CERONAV: PROIECTUL “GREEN DANUBE” SAU CUM DUNĂREA VA FI O CALE NAVIGABILĂ MAI SIGURĂ ȘI MAI PUȚIN POLUANTĂ

537
0
Sursă poză: Seaman

Danube Skills și Green Danube sunt proiectele câștigate de Ceronav într-o sesiune în care au fost depuse peste 500 de proiecte dintre care doar 54 au fost eligibile.

Cu ajutorul acestora, Dunărea va deveni o cale navigabilă mai sigură dar și mai puțin poluantă.

“Este un deziderat care interesează nu numai Ceronav sau România, ci și întreaga omenire. Prin Green Danube se dorește reducerea emisiilor prin utilizarea unor tehnologii ecologice sprijinite de un studiu asupra flotei actuale: tipuri de motoare, vechimea navelor, consumul de combustibil și emisiile de gaze.”, a declarat Ovidiu Sorin Cupșa, directorul Ceronav.

Ceronav va identifica zonele care produc cea mai mare cantitate de poluanți în perioadele aprilie-iunie și septembrie-octombrie.

“Am plecat de la ideea că transportul pe apele interioare este unul din ce in ce mai solicitat pentru că devine foarte avantajos din privința cheltuielilor de transport. Se estimează că în următorii 20 de ani întreaga flotă a navelor de apă interioară se va dubla, iar emisiile poluante în atmosferă vor crește proporțional.”, a declarat managerul de proiect Teo Popa.

De implementarea proiectului se vor ocupa 10 parteneri strategici din șapte țări (Austria, Bulgaria, Croația, Germania, Ungaria, Serbia, România) pe o perioadă de 30 de luni, iar finanțarea este acordată de Comisia Europeană în proporție de 85%. Restul fondurilor vor fi acordate de către Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrația Publică a Fondurilor Europene și Ceronav .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here