Acasă STIRI BIROUL MARITIM INTERNAȚIONAL: PIRATERIA ÎNCĂ REPREZINTĂ O AMENINȚARE PENTRU NAVIGATORI

BIROUL MARITIM INTERNAȚIONAL: PIRATERIA ÎNCĂ REPREZINTĂ O AMENINȚARE PENTRU NAVIGATORI

439
0
Sursă poză: piracy-studies.org

Răpirile și luările de ostatici încă persistă în largul coastelor Africii de Vest și a Asiei de Sud-Est, asta în ciuda ratelor scăzute de piraterie din ultimii 20 de ani.

Cel mai recent raport al Biroului Maritim Internațional (IMB) arată că pirați înarmați au luat 110 navigatori ostatici în primele nouă luni ale anului 2016, și au răpit 49 pentru a cere răscumpărări. Nigeria, un punct fierbinte în creșterea pirateriei violente, reprezintă 26% din totalul capturilor și este urmată de Indonezia, Malaezia, Guineea și Coasta de Fildeș.

Cu doar 42 de atacuri la nivel mondial în acest trimestru, pirateria maritimă se află la cel mai scăzut nivel din ultimii 20 de ani. Centrul de raportare al pirateriei IMB a înregistrat 141 de incidente până în acest moment, o scădere de 25 % față de aceeași perioadă din 2015.

„Suntem incurajați de eforturile autorităților naționale și internaționale. Pentru a menține pirateria la acest nivel este nevoie de vigilența agențiilor de intervenție și a căpitanilor.”, a declarat Pottengal Mukundan, director al Biroului Maritim Intenațional.

Raportul IMB arată faptul că în Indonezia au fost 33 de atacuri în primele nouă luni ale anului 2016, iar în aceeași perioadă de timp, în 2015 au avut loc 86 de astfel de atacuri. În Nigeria numărul acestora a crescut de la 12 în 2015, la 31 de incidente în 2016.

În ceea ce privește Somalia nu s-a raportat nici un atac în larg,deși situația de pe uscat este una fragilă.

Raportul oferă detalii cu privire la cele 141 de atacuri din 27 de țări ș sfaturi pentru marinari, inculsiv o lista a zonelor de  risc deosebit.

RAPORTUL IMB 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here