Acasă STIRI COLAPSUL HANJIN: COMPANIILE DE TRANSPORT MARITIM CAUTĂ SECURITATE

COLAPSUL HANJIN: COMPANIILE DE TRANSPORT MARITIM CAUTĂ SECURITATE

441
0
Sursă poză: YouTube

Companiile de transport maritim sunt din ce în ce mai preocupate de riscuri și își reprofilează liniile de transport spre unele mai stabile financiar, după prăbușirea Hanjin Shipping.

Robbert van Troojjen, directorul executiv al AP Moeller-Maersk, a declarat că firma se îndreaptă spre un mediu mai sigur după ce, marfă în valoare de 14 miliarde de dolari a rămas pe mare la scurt timp după ce Hanjin a depus pentru administrație judiciară.

“Aceasta a reamintit clientului de situația financiară a multor companii de transport, stabilitatea lor financiară nefiind una foarte mare. Am văzut că viabilitatea furnizorului este un element mult mai important decât decizia de contractare. O mulțime de clienți caută liniile de transport maritim mai stabile.”, a declarat directorul executiv al AP Moeller-Maersk, Robbert van Troojjen

Declarațiile Maersk au fost repetate și de rivalul din Taiwan, Evergeen Marine Group, care a spus că a furnizat informații relevante pentru clienții din SUA pentru a le asigura stabilitatea financiară.

“Ei depun eforturi suplimenatre pentru a verifica starea financiară a firmelor de transort. Cel mai important lucru pentru noi este să asigurăm  stabilitate pentru clienții noștri.”, a spus purtătorul de cuvânt al liniei de transport, Golden Kou.

Pentru a rămâne pe linia de plutire, mai multe linii de transport au ajuns să facă parte din mega-fuziuni, sau în echipă cu rivalii. Un exemplu îl constituie trei din cele mai mari firme din Japonia, care săptămâna trecută și-au anunțat fuziunea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here