Acasă STIRI GERMANIA: CONTAINER CU MOTOR PE LNG

GERMANIA: CONTAINER CU MOTOR PE LNG

249
0

Primul vas de containere din lume, modernizat cu un motor de gaz natural lichefiat (LNG), a fost lansat în luna august.
Din mai 2017, containerul de 1.000 TEU Wes Amelie a suferit o conversie a motorului la dry-docurile germane din Bremerhaven, iar de acum înainte va funcționa cu combustibil LNG.
Experții de la compania Nauticor din Hamburg au fost selectați pentru a efectua prima operațiune de bunkerare pe LNG la Kühlhauskai din portul Bremerhaven. În total, patru camioane de LNG au fost aduse în portul german și transferate către navă.
Conversia a fost susținută de Ministerul Federal al Transporturilor și Infrastructurii Digitale și va fi probabil extinsă si la alte nave din flotă. Wes Amelie, ca și celelalte 15 nave surori identice, operează intens pe ruta dintre Marea Nordului și Marea Baltică.
Mahinde Abeynaike, directorul executiv al Nauticor, a declarat: “Odată cu transformarea lui Wes Amelie, Wessels Reederei a devenit un pionier în crearea LNG drept combustibil pentru containere. Suntem bucuroși să sprijinim acest efort și așteptăm cu nerăbdare cooperarea viitoare, luând în considerare faptul că a doua navă de bunkerare LNG va începe operațiunile în Europa de Nord-Vest anul viitor, cu accent pe clienții din Marea Nordului și Marea Baltică “.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here