Acasă STIRI DANEMARCA: REEFER FORȚAT SĂ ANCOREZE DUPĂ CE A LOVIT UN OBIECT NEIDENTIFICAT

DANEMARCA: REEFER FORȚAT SĂ ANCOREZE DUPĂ CE A LOVIT UN OBIECT NEIDENTIFICAT

1056
0

Cargoul de mărfuri refrigerate CROWN RUBY a fost oprit din drum și adus la ancoră în fiordul Kalundborg, Danemarca, după ce s-a descoperit o dâră țiței în urma navei. Nava efectua un voiaj de la St. Petersburg, Rusia către Colon, Panama când si-a întrerupt călătoria pe 20 martie în Great Belt.

Conform rapoartelor vasul a lovit un obstacol subacvatic ce a cauzat o gaura în tancul de combustibil prin care a început să aibă pierderi. Marina militară daneză a trimis la locul accidentului RO-RO-ul Holger Danske aflat în zonă, care a utilizat o barca gonflabila pentru a preleva probe din lichidul scurs.

In aceeași zi, mai târziu, nava anti-poluare Gunnar Seidenfaden a intrat în scena pentru a iniția masurile anti-poluare. Un avion de supraveghere și o dronă au fost însărcinate cu monitorizarea scurgerii pentru a se asigura că hidrocarbura nu va atinge coasta.

O echipă de scafandri a descoperit în zona pupei fisura din corpul navei. Echipajul navei a construit un baraj lung de 360 de metri din balize anti-poluare și astfel scurgerile au fost controlate. Cu toate acestea, în urma navei a rămas o dâră de combustibil greu de 2 kilometri.

Rapoartele din această dimineață descriu nava ca fiind înconjurată de boom-uri ce au fost utilizate ca o modalitate de a preveni poluarea ulterioară. Nu au mai fost publicate alte informații.

CROWN RUBY a fost construită în 1997, având capacitate de 10338 dwt (pavilion Panama), este sub management Cool Carriers AB din Suedia și a făcut parte din flota NYKCool al companiei japoneze NYK Reefers.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here