Acasă STIRI EMSA CAUTĂ SĂ ANGAJEZE EXPERȚI NAȚIONALI

EMSA CAUTĂ SĂ ANGAJEZE EXPERȚI NAȚIONALI

370
0

Perioada de depunere a CV-urilor pentru trei posturi de Experti Nationali Detasati – END (Seconded National Expert – SNE) in cadrul Agentiei Europene pentru Siguranta Maritima a fost extinsa pana la 10 Noiembrie 2017. Locul de muncă este la Lisabona, Portugalia iar posturile vacante sunt :
Evaluator al societăților de clasificare – Assessor of Classification Societies (SNE) (http://emsa.europa.eu/work/jobs/vacancies/download/4964/3112/23.html)
Ofiter de proiect pentru securitate maritimă – Project Officer for Maritime Security (SNE)
(http://emsa.europa.eu/work/jobs/vacancies/download/4965/3113/23.html)
Ofiter cu experiență IT in cadrul Serviciului de asistență maritimă – MSS Officer with IT background (SNE) (http://emsa.europa.eu/work/jobs/vacancies/download/4966/3114/23.html)

Posturile vacante se referă strict la pozițiile de Expert Național Detașat. Experţii naţionali detaşaţi (END) au un rol dublu: pun experienţa lor la dispoziţia Agentiei şi aduc în administraţia lor naţională cunoştinţele pe care şi le însuşesc pe durata detaşării. Majoritatea experţilor naţionali detaşaţi provin din administraţia naţională, regională sau locală a ţărilor UE, dar acest lucru NU este obligatoriu. Experţii din organizaţii internaţionale, universităţi, centre de cercetare şi organisme aparţinând sectorului public pot fi detaşaţi în special în domenii în care competenţele şi cunoştinţele lor sunt necesare. END lucrează alături de funcţionarii EMSA în conformitate cu o fişă detaliată a postului.

EMSA recrutează Experții Naționali Detașați din țările Uniunii Europene prin intermediul reprezentanțelor permanente la UE. Detașarea devine oficială prin încheierea unui acord bilateral între EMSA și serviciul public sau organizația de unde aceștia provin. În practică, acest lucru implică un schimb de scrisori între Directorul Executiv al EMSA și Biroul Reprezentantei Permanente a ţării respective sau angajatorul în cauza.
Detașările se efectuează, în principiu, pentru o perioadă de cel puțin șase luni și de maxim patru ani. Același expert nu poate solicita o a doua detașare decât după o perioadă de cel puțin șase ani.
END sunt plătiți în continuare de angajatorul lor, însă EMSA achită costurile suplimentare legate de viaţa şi activitatea în afara ţării, și anume o îndemnizație zilnică. De asemenea, END primesc o îndemnizație lunară a cărei valoare depinde de distanța care îi separă de locul de origine.

Normele aplicabile experților naționali detașați la EMSA pot fi găsite pe următorul link: http://www.emsa.europa.eu/recruitment-info/seconded-national-experts.html

Agenția Europeană pentru Siguranță Maritimă (EMSA) este organul tehnic de specialitate al Comisiei Europene ce oferă expertiză tehnică și asistență operațională pentru a îmbunătăți siguranța maritimă, pregătirea și capacitatea de reacție în caz de poluare și securitatea maritimă.
Majoritatea sarcinilor agenției sunt preventive, de exemplu monitorizarea modului în care se aplică anumite tipuri de legislație și evaluarea eficienței lor globale. EMSA desfășoară însă și activități bazate pe capacitatea de reacție, cum ar fi punerea la dispoziția țărilor membre a unor nave care se ocupă cu recuperarea hidrocarburilor în cazul unei deversări masive în mări sau detectarea poluării marine prin supravegherea cu ajutorul sateliților.
EMSA furnizează guvernelor și autorităților informații detaliate și fiabile despre ceea ce se întâmplă pe mare, pentru a le ajuta să își implementeze mai eficient politicile maritime. De asemenea, EMSA oferă servicii maritime care răspund nevoilor în continuă evoluție ale utilizatorilor din toată Europa

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here