Acasă STIRI ROTTERDAM: EXPLOZIE PUTERNICĂ LA UN TANC CHIMIC

ROTTERDAM: EXPLOZIE PUTERNICĂ LA UN TANC CHIMIC

302
0

În după-amiaza zilei de 19 octombrie la Terminalul Koole din zona industrială Vondelingenplaat din Rotterdam o bubuitura asurzitoare a semănat panică printre cei prezenți în zonă.
Tancul Atlantic Symphony având o la bord încărcătură de ulei de nucă de cocos a fost zguduit de o explozie puternică și imediat după aceea focul a cuprins bordul navei. O flacără de 50 de metri a apărut din tanc după explozie iar norii masivi de fum puteau fi văzuți de la mare distantă (mai departe de Maas lock, Vlaardingen și Schiedam). Un membru al echipajului a fost rănit și a fost mai apoi spitalizat.
Două remorchere din portul Rotterdam și mai multe nave de incendiu care operează în port au fost dislocate la scena accidentului. După mai mult de o oră, centrul de criză care coordona intervenția a anunțat că situația este sub control.
Amarat alături de Atlantic Symphony se afla un alt tanc, Manas sub pavilion Maltez. Din fericire, cel de-al doilea tanc de produse chimice nu a fost atins de foc sau deteriorat de explozie scăpând ca prin minune.
Cauzele exploziei și ale incendiului sunt în curs de investigare.

sursa foto: http://www.rijnmond.nl/nieuws/160421/Steekvlam-van-vijftig-meter-bij-brand-op-schip-Vondelingenplaat

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here