Acasă STIRI FURTUNA EMMA: RAVAGII ÎN EUROPA. TRAFIC NAVAL PARALIZAT. ZECI DE ACCIDENTE

FURTUNA EMMA: RAVAGII ÎN EUROPA. TRAFIC NAVAL PARALIZAT. ZECI DE ACCIDENTE

605
0
Sursa foto: Independent.ie

Supranumit “Bestia din Est” de media britanice, “Ursul din Siberia” în Olanda, “Tunul cu zăpadă” în Suedia sau “Moscova-Paris” în Franța, acest val de frig s-a soldat cu zeci de morți în ultimele zile.

Nici Spania nu a scăpat de urgie. Insulele Canare au fost lovite de vânturi de până la 93 mph și valuri de până la șase metri la începutul acestei săptămâni. Furtuna Emma a provocat deja daune considerabile insulelor din arhipelag, afectând traficul naval și provocând mai multe accidente.

Un accident dramatic a avut loc în data de 1 Martie când platforma petrolieră  West Taurus  de 91 metri lățime aproape a provocat un dezastru în Tenerife, după ce a izbit lateral port containerul Spica. Accidentul a fost provocat de vântul puternic ce rupt parâmele platformei,  în docul estic al portului din Santa Cruz chiar înainte de miezul nopții.

In urma impactului containerul a fost lăsat cu o gaură de 2.7 metri, operațiunile de salvare fiind declanșate de urgență pentru a salva nava de la scufundarea iminenta. Serviciul de salvare maritimă, Garda Civilă și poliția s-au grăbit la scena accidentului dar într-un final a fost necesara aducerea scafandrilor pentru a sigila gaura din vasul de containere și pentru a se putea pompa apa de mare.

De asemenea, în timpul trecerii furtunii Emma prin provincia Cádiz din Andaluzia, din cauza forței vântului port containerul celular CMA CGM AFRICA THREE a lovit cu pupa-tribord dana terminalului de containere.

Sursa foto: CMA CGM

Vasul construit in 2010, cu o capacitate de 3600 TEU a rupt acostamentele, se pare, la încercarea de părăsirea a portului din Algeciras. Din fericire, nici nava și containerele de la bord nu au lovit macaralele aflate in apropiere. Daunele se pare că sunt minime iar CMA CGM AFRICA THREE a părăsit Algeciras pe 1 martie, cu destinația Dunkirk France.

 

O altă ambarcațiune, ancorată în Fuerteventura și conținând zece tone de combustibil, a fost scufundată, dar nu au fost constate urme de poluare. Pe lângă aceasta, cel puțin alte șapte ambarcațiuni au fost scufundate de Furtuna “Emma” in porturile spaniole.

Datorită condițiilor meteorologice, porturile Huelva, Algeciras, Gibraltar, Valencia si Tarragona au amânat cea mai mare parte a activității până la următoarea notificare, oferind cel mai bun timp estimat pentru a relua condițiile normale, luni, 5 martie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here