Acasă STIRI PRIMULA SEAWAYS: ÎNCĂ O COLIZIUNE

PRIMULA SEAWAYS: ÎNCĂ O COLIZIUNE

326
0
Sursa foto: pzc.nl

Cargoul RO-RO Primula Seaways (care efectuează  un serviciu regulat între Suedia și Belgia) și containerul MSC Madrid s-au ciocnit in data de 3 Martie în dreptul localitatii olandeze Vlissingen.  Ambele nave aveau aceeași direcție, Belgia: MSC MADRID către Antwerp, PRIMULA SEAWAYS spre Ghent.

Desi daunele vasului Primula Seaways (construit 2004, pavilion Danemarca, 37985 GT) sunt destul de grave nava a ajuns la Ghent în după-amiaza aceleiași zile, unde a fost ancorată, dar nu înainte de a fi cercetate daunele survenite după coliziune.

Sursa foto: pzc.nl

MSC MADRID (270 de metri lungime și 40 de metri lățime, pavilion Liberia, capacitate 5550 TEU), ce venea de la Hamburg, s-a întors din drum și a rămas la ancorată la Vlissingen până la ora 18, iar apoi s-a continuat voiajul si a navigat la Antwerp.

De remarcat este faptul ca Primula Seaways nu este la primul incident de acest tip. La data de 3 decembrie 2015, nava specializată în transportul autovehiculelor rutiere City of Rotterdam s-a ciocnit cu feribotul RO-RO Primula Seaways pe râul Humber. Ambele nave au fost avariate dar si-au continuat drumul fără asistență. In urma acestui incident, comandantul și pilotul navei City of Rotterdam au fost condamnați la patru luni de închisoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here