Acasă STIRI HANJIN GROUP: JOCURILE MURDARE AU DUS LA “SCUFUNDAREA” SA?

HANJIN GROUP: JOCURILE MURDARE AU DUS LA “SCUFUNDAREA” SA?

492
0
Sursă poză: seaman.ro

Este Choi Soon-sil motivul pentru care Hanjin Shipping s-a “scufundat”? Multe voci spun răspicat că da, pentru că fiica liderului șamanilor, Choi Tae-min, este implicată în cel mai mare scandal politic al anului 2016 din Coreea de Sud.

Ea este acuzată ca a fost responsabilă de inițierea  politicilor guvernamentale și de luarea de decizii majore în timpul administrației președintelui Park. Choi Soon-sil ar fi ordonat procurorilor coreeni să pună sub acuzare un jurnalist japonez pentru defăimare, după ce acesta a relatat că Park Geun-hye și fostul șef de stat major, Chung Yoon-hoi, s-au întălnit cu Choi Soon-sil după ce nava MW Sewol s-a scufundat în 2014.

Zvonurile spun că aceasta a fost confidentul din umbră a reședintelui Park Geun-hye și, în același timp “omul din umbră” în ceea ce privește blocarea ajutorului financiar din partea creditorilor către compania de transport maritim Hanjin Shiping.

Fiind presată de datorii, compania a fost nevoită să depună actele pentru administrație judiciară în august, declanșând haos în rețeaua globală de transport maritim.

Hanjin Shipping și-a vândut astfel activele de bază, inclusiv navele care operau pe ruta Asia-SUA, într-un efort disperat de a rămâne pe linia de plutire.

Există acuzații care spun că decidenții din guvern și creditorii cheie ai Hanjin, Korea Development Bank, au avut un răsuns pozitiv în ceea ce privea extinderea ajutorului către compania de shipping până în luna martie a anului 2017. Choi Soon-sil a oprit brusc procesul în avantajul ajutorării a două fundații non-profit pe care aceasta le controlează.

Organizațiile Mir și K-Sport au primit zeci de miliarde de woni “donate” de cele mai mari companii coreene, iar Choi le-a folosit pe post de ATM-uri pentru a-și satisfice propriile nevoi.

Potrivit unor rapoarte, Hanjin a transferat 877,500 de dolari organizațiilor, iar potrivit lui Park Young-sun din Partidul Democrat din Coreea, LS Group, CJ Group și Doosan Group au donat peste 1 milion de dolari fiecare cu toate că aveau profituri mai mici decât Hanjin Shipping.

Toate acestea au condus la deminisa bruscă a președintelui Hanjin Group, Cho Yang-ho.

Oficialii guvernamental neagă cu vehemență aceste acuzații, numindu-le “nefondate”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here