Acasă STIRI UNIUNEA EUROPEANĂ: O NOUĂ AGENȚIE PENTRU A CONSOLIDA FRONTIERELE EUROPENE ȘI UN...

UNIUNEA EUROPEANĂ: O NOUĂ AGENȚIE PENTRU A CONSOLIDA FRONTIERELE EUROPENE ȘI UN PROIECT DE 77 DE MILIOANE DE EURO

262
0
Sursă poză: Identitatea Românească

Asociația Armatorilor din Comunitatea Europeană (ECSA) sprijină crearea unei noi agenții care permite o gestionare a frontierelor europene într-un mod eficient. Agenția Frontierelor Europene și a Pazei de Coastă vine ca răspuns la provocările de securitate și siguranță întâlnite în utimii ani în Marea Mediterană.

“Această nouă agenție va oferi o legătură care până acum lipsea în consolidarea frontierelor maritime ale Europei și va ajuta la identificarea oricăror amenințări potențiale de securitate. (..)Va exista o mai bună cooperare între statele membre datorită acestei agenții (..). ”, a comentat Patrick Verhoeven, Secretar General al ECSA.

Cooperarea dintre cele trei agenții competente ale Uniunii Europene va fi consolidată, și anume dintre Agenția Europeană pentru Controlul Pescuitului, Frontex și Agenția Europeană pentru SIguranță Maritimă (EMSA).

Tot în spiritul unor frontiere europene mai sigure, EMSA dorește implementarea unui nou proiect, fondurile disponibile pentru acesta fiind de 77 de milioane de euro.

În documentele publicate la sfârșitul lunii iulie, Agenția Europeană pentru Siguranță Maritimă a declarat că este în căutarea unei companii care poate oferii trei tipuri diferite de drone pentru a monitoriza diferite domenii operaționale (pescuitul, imigrația ilegală, traficul de droguri, etc.).

67 de milioane de euro sunt alocate pentru cumpărarea de drone de dimensiuni medii, drone de anduranță, RPA ( sistem aerian pilotat de la distanță) și drone care pot decola și ateriza vertical. Alte 10 milioane de euro sunt disponibile pentru drone care pot monitoriza nivelul emisiilor și a poluării.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here