Acasă STIRI HYUNDAI MERCHANT MARINE: NU SE ALĂTURĂ ALIANȚEI 2M, DAR EXPLOREAZĂ NOI OPORTUNITĂȚI

HYUNDAI MERCHANT MARINE: NU SE ALĂTURĂ ALIANȚEI 2M, DAR EXPLOREAZĂ NOI OPORTUNITĂȚI

310
0
Sursă poză: BusinessKorea

Compania coreană nu se va alătura Maersk Line și Mediteranean Shipping Co în alianța 2M, dar ar putea coopera cu Maersk printr-un acord de achiziție a operațiunilor de transport.

“Părțile au discutat despre posibilitatea ca HMM să se alăture alianței 2M ca partener de operare, iar acum aceștia au decis să caute și alte posibilități de cooperare. (…) Părțile discută un posibil parteneriat a Hyundai Merchant Marine cu rețeaua 2M printr-un schimb de sloturi și un acord de cumpărare. Discuțiile de parteneriat sunt în curs de desfășurare și includ posibilitatea ca Maersk Line să preia operațiunile navelor HMM, cu scopul de a le implementa în rețeaua 2M”, a declarat Maersk Line.

Hyundai Merchant Marine a contestat inițial faptul că nu vrea să adere la alianța 2 M și a declarat că discuțiile cu alianța Maersk- MSC sunt în curs de desfășurare, iar duminică aceștia au declarat că dezbaterile se vor încheia în curând și că un acord formal se va face fie la sfârșitul lunii noiembrie, fie la început de decembrie.

Aderarea la această alianță este foarte importantă pentru Hyundai Merchant Marine, după ce compania coreană a semnat în luna iulie un memorandum de înțelegere cu 2M.

La conferința din Hamburg  de la jumătatea lunii septembrie, acordul cu HMM nu a fost încă finalizat, iar la începutul acestei luni, șeful comercial al Maersk Line, Vincent Clerc, a declarat că Maersk așteaptă să semneze cu HMM acordul privind aderarea la 2M în curând.

Înmânarea documentelelor și a operațiunilor celor de la Maerk ar oferi liniei sud-coreene un spațiu de respiro într-o piață globală de transport maritim definită de o supracapacitate structurală și o cerere destul de fragilă.

Confirmarea că Hyundai Merchant Marine nu va adera la 2M elimină o mare parte din incertitudinea ce înconjoară relația dintre aceștia și 2M, care a fost marcată de zvonurile că Maersk ar putea să achiziționeze HMM.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here