Acasă STIRI NEWLEAD GRANADINO: NAVIGATORI ROMÂNI PE NAVA REȚINUTĂ ÎN PORTUL BALTIMORE

NEWLEAD GRANADINO: NAVIGATORI ROMÂNI PE NAVA REȚINUTĂ ÎN PORTUL BALTIMORE

1266
0
Sursă poză: FleetMon

Echipajul tancului petrolier, printre care se află și români, a rămas blocat pe  nava care se află în Baltimore de două luni, aceasta ajungând în port pe 20 septembrie.

“Newlead Granadino este un tanc petrolier care a avut probleme cu motorul în timp ce se îndrepta către Statele Unite ale Americii. Când a ajuns în portul Baltimore Garda de Coastă a efectuat o revizie a navei și a găsit probleme suplimentare și a fost nevoită să rețină nava în port.”, a declarat coamdantul Bright Charles din Garda de Coastă a SUA.

Navigatorii nu își pot continua drumul din cauza problemelor la motorul navei, dar nici nu pot merge la mal deoarece nu au vize, iar cei care au nu vor să plece de pe navă pentru că  și-ar pierde salariile.

“Sunt o mulțime de reparații care trebuie făcute, iar compania NewLead, cea care deține nava, are unele dificultăți financiare. Pe lângă toate acestea, echipajul nu a mai primit apă și mâncare de mult timp, iar salariile sunt neplătite de cinci luni.”, a declarat Barbara Shipley, inspector în cadrul Federației Internaționale a Lucrătorilor din Transport (ITF).

Cum reparațiile ar putea dura mai multe luni și ar putea costa peste 1 milion de dolari, federația a intervenit pentru a ajuta echipajul .

“Am fost la bordul navei pe 20 septembrie și am fost întâmpinată de un echipaj foarte oboist. Ei au avut rații de mâncare foarte mici.”, a mai declarat Shipley.

Cei de la Urban Pirates, și nu numai, au venit în ajutorul echipajului prin livrare de provizii și mâncare.

“Privirile de pe fețele lor au fost de nedescris.”, a declarat comandantul Urban Pirates, James DiMaggio.

În timp ce navigatorii așteaptă să vadă ce va urma, Baltimore le asigură proviziile necesare pentru ca aceștia să aibă mâncare și apă.

“Când îl întreb pe căpitan daca le mai putem aduce ceva, el ne răspunde că nu vrea să profite de ospitalitatea oamenilor din Baltimore.”, a spus inspectorul.

Potrivit acesteia, banca care deține ipoteca navei va avea grijă ca o parte din cheltuieli să fie plătite, iar șașe navigator vor merge acasă în cursul zilei de astăzi. Naționalitatea celor care vor ajunge să își revadă familiile nu a fost dată publicității.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here