Acasă STIRI INDONEZIA: O NAVĂ FANTOMĂ „BÂNTUIE” ÎNTR-O ZONĂ PERICULOASĂ

INDONEZIA: O NAVĂ FANTOMĂ „BÂNTUIE” ÎNTR-O ZONĂ PERICULOASĂ

768
0
sursa foto: KPLP

Un vas misterios a fost descoperit de autoritățile indoneziene la sfârșitul lunii februarie în nordul insulei Batam.

Tancul PISCES sub pavilion Malaezia, aflat în perfecte condiții de navigabilitate,  a fost descoperit de garda de coasta (Marine and Coastal Guard Units – KPLP) abandonat într-o zona mlăștinoasa, în apropierea căreia exista instalații și țevi de gaze subacvatice. La bordul navei construita în anul 1986 nu era picior de om deși aceasta nu prezenta nici un fel de probleme și nici nu părea ca ar fi fost în vreo situație de urgenta care sa impună abandonarea navei.

sursa foto: marinetraffic.com

Autoritățile indoneziene au remorcat vasul pana în portul Tanjung Uban și acum încearcă sa afle de ce a fost părăsit și cum a ajuns acesta să fie ancorat în zona țevilor de gaze. De asemenea, sunt căutați proprietarul sau agenții navei în vederea efectuării controalelor și inspecțiilor legate de licențele și documentele petrolierului.

Directorul Gărzii de Coastă a informat că a fost contactat atașatul indonezian la ambasada din Kuala Lumpur în vederea informării guvernului Malaezian despre incident.

Conform informațiilor de pe site-urile de specialitate tancul de bunkeraj efectua voiaje Malaezia-Singapore în acea zona prin strâmtoarea Johor prin anul 2016, sub pavilion Singaporez. Ultima informație AIS despre acesta datează 30.11.2016 când vasul a plecat din Singapore spre o direcție necunoscută.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here