Acasă STIRI INDONEZIA: CARGOU ÎN FLĂCĂRI ABANDONAT DE ECHIPAJ

INDONEZIA: CARGOU ÎN FLĂCĂRI ABANDONAT DE ECHIPAJ

516
0

În după-amiaza zilei de 28 februarie 2018 în cala navei de mărfuri generale MICHAEL Putra a izbucnit un incendiu.  A doua zi, pe 1 martie, autoritățile indoneziene anunțau că nava este în derivă și că încă fumegă.

Sursa foto: tribunnews.com

Cargoul sub pavilion Indonezia, construit în 1981 și având o lungime de 63 de metri se afla la momentul incidentului în strâmtoarea Selat Gelasa  din marea Java, la aproximativ 15 nm sud de Insulele Bangka Belitung.

MICHAEL Putra efectua un voiaj cu destinația insula Bintan când a izbucnit incendiul în magazia de mărfuri. Vasul avea la bord 20 de persoane (18 membri ai echipajului și 2 pasageri) iar pe lângă încărcătura de mărfuri generale se mai găseau și 17 vehicule Toyota și 36 de motociclete. Echipajul a încercat să intervină  dar în timp ce se luptau cu focul a avut loc o explozie. Întrucât nu s-a putut controla focul, la ora 21:00 comandantul a ordonat abandonarea vasului. Echipajul nu a putut să lase ancora înainte de a părăsi nava, motiv pentru care cargoul a rămas în derivă.

Toți oamenii aflați la bord au reușit să părăsească nava cu ajutorul bărcilor de salvare. 2 ore mai târziu cei 20 de supraviețuitori au fost recuperați de către pescarii aflați în apropiere.

Membrii echipajului au declarat că au auzit câteva explozii de pe puntea cargoului în timp ce așteptau să fie salvați. Câteva nave de patrulare au fost în zona pentru monitorizarea navei.

sursa foto: rakyatpos.com

În data de 3 martie, unsprezece din cele treizeci și șase de motociclete au fost recuperate de pe navă, dar șaptesprezece vehicule, bunurile de la bord și documentele navei nu au putut fi salvate. Potrivit rapoartelor, autoritățile locale au trimis la bord o echipă pentru a verifica starea navei și pentru a colecta informații cu scopul de determina ce a cauzat incendiul încărcăturii aflate la bordul lui Michael Putra.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here