Acasă STIRI INSULELE AZORE: FERIBOT EȘUAT DE O SĂPTĂMÂNĂ

INSULELE AZORE: FERIBOT EȘUAT DE O SĂPTĂMÂNĂ

803
0

O navă cu 70 de persoane la bord, dintre care 61 de pasageri și 9 membri ai echipajului, a eșuat sâmbătă 06.01 la ora 9:30 dimineața la intrarea în portul Madalena, pe insula Pico din arhipelagul Azore.

Vasul efectua o călătorie regulată zilnică de pe Insula Faial la Pico si avea ca destinație finală insula São Jorge. Accidentul a impus ca operațiunea de salvare să aibă loc în aproximativ 30 de minute, timp în care toți pasagerii feribotului Mestre Simão au fost evacuați într-o pluta de salvare, fără nici un alt incident sau accident, în ciuda condițiilor meteorologice nefavorabile.

Nava a fost împinsă de valurile puternice in stâncile de la intrarea în port si acolo a ramas. La o săptămână de la eveniment este încă eșuata in aceeaşi pozitie.

Pana în prezent si nu exista informații cu privire la cauza accidentului. Cele mai recente informații primite de la Ponta Delgada Rescue Center anunță că autoritățile fac planuri de a elimina combustibilul pentru a evita o poluare si, totodată, pentru a facilita re-flotabilitatea navei.

Feribotul “Mestre Simão” a intrat în serviciu la sfârșitul anului 2014 cu o capacitate de 344 de pasageri și 8 de vehicule. Această navă, care recent a fost recertificată, operează în mod regulat linia Atlânticoline din insulele Azore, asigurând mai ales conexiunea Pico / Faial.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here