Acasă STIRI PIRATERIE: TANCUL MT BARRETT ȘI ÎNTREG ECHIPAJUL SCĂPAȚI DIN MÂINILE PIRAȚILOR

PIRATERIE: TANCUL MT BARRETT ȘI ÎNTREG ECHIPAJUL SCĂPAȚI DIN MÂINILE PIRAȚILOR

998
1

Un tanc confiscat de pirați înarmați și ținut captiv timp de șase zile a fost recuperat, a anunțat proprietarul acestuia Union Maritime. Nava de 11999DWT construita în 2005, cu 22 de membri ai echipajului la bord, era ancorată în largul coastei Africii de Vest când a fost atacată.

MT Barrett (deținut de Union Maritime din Marea Britanie) a fost declarat dispărut în data de 10 ianuarie din zona de ancoraj Cotonou, Benin din Golful Guineii. Planul de acțiune de urgență a fost imediat activat autoritățile maritime regionale și toate navele din zonă au fost avertizate.

Compania a declarat că a fost contactată de “pirați” pe 12 ianuarie, confirmând că nava a fost luată de către aceștia. “Am desfășurat procesul de negociere care a condus, în cele din urmă, la eliberarea navei și a întregului echipaj la bord pe 16 ianuarie”, a afirmat compania într-o o declarație pe site-ul propriu.

Echipajul eliberat după 6 zile a fost confirmat în siguranță în orașul nigerian Lagos.

Union Maritime operează în mod regulat porturile din această regiune. „Siguranța și securitatea tuturor echipajelor este prioritatea noastră cea mai mare. Lucrăm la un protocol riguros de siguranță și securitate, iar navele sunt echipate în mod repetat conform procedurilor de urgență” mai declara compania britanică.

Recentul raport anual privind pirateria din 2017 arată că nu au existat atacuri constante raportate în Benin, doar trei dintre incidentele raportate anul trecut fiind atacuri reale sau tentative.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here