Acasă STIRI MAREA NEAGRĂ: NAVĂ DEȚINUTĂ DE UN SRL ROMÂNESC ÎNCALCĂ EMBARGOUL IMPUS CRIMEEI...

MAREA NEAGRĂ: NAVĂ DEȚINUTĂ DE UN SRL ROMÂNESC ÎNCALCĂ EMBARGOUL IMPUS CRIMEEI ȘI SE SCUFUNDĂ

8 membri ai echipajului salvați, unul dispărut

320
0

Cargoul de mărfuri generale ANDA s-a răsturnat și apoi s-a scufundat lângă Sevastopol, Crimeea în Marea Neagră, în dimineața zilei de 29 iulie. Nava încărcată cu grâu era în marș de la Kerch, Crimeea către Tripoli, Libia când a fost lovită de o furtună puternică. Din cei 9 membri ai echipajului (sirieni și indieni) 8 au fost salvați iar unul a dispărut. În cursul operațiunilor de salvare 3 persoane au fost luate de pe o barcă de salvare iar 5 de la o plută de salvare si au fost transportate la spital în Crimeea. Trei nave maritime continuă căutarea, un elicopter Mil Mi-8 fiind gata să decoleze de la Simferopol, în caz de nevoie.

Cargoul a fost prins în furtună după ce a părăsit portul din Kerch, în ciuda avertizărilor primite. Mesajul de distress a fost recepționat in zorii zilei de sâmbătă, după ce nava ajunsese în apele internaționale. Sistemele AIS nu au înregistrat staționarea de la Kerch deoarece oprind în portul din Crimeea nava a încălcat sancțiunile UE impuse transportului în peninsula și mai mult ca sigur sistemele de la bord au fost oprite.

Cu toate că nava deținută și operată de societatea comerciala din Constanța a încălcat regimul sancțiunilor UE impus Crimeei (după anexarea peninsulei de către Federația Rusă), autoritățile românești nu pot lua nici o măsură pentru a pedepsi autorii acestor încălcări întrucât pavilionul Togolez scoate nava din jurisdicția noastră.

Cargoul de mărfuri  generale ANDA (IMO 8027638) era construit în 1981 avand DWT 2860, pavilion Togo, proprietar și manager BIA SHIPPING CO, România. Bia Shipping Company SRL este companie off shore din Insulele Marshall, înființată în 2010, care deține birouri atât la Constanța cât și în Cipru. Societatea mai deține alte 16 nave conform Lloyd’s list.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here