Acasă STIRI MAREA NEAGRĂ : TORNADE SPECTACULOASE ÎN ZONA PLATFORMELOR

MAREA NEAGRĂ : TORNADE SPECTACULOASE ÎN ZONA PLATFORMELOR

358
0

Vremea rea din dimineața zilei de vineri 28.07.2017 a adus pe lângă ploaie, vânt puternic și grindina un fenomen mai rar întâlnit și anume tornade (sau trombe) marine.
La aproximativ 75-80 km distanta fața de Portul Constanța, în sectorul românesc al Mării Negre – zona Complexului de Exploatare Offshore aparținând Perimetrului de Exploatare Petrolieră, s-au format mai multe tornade de diferite dimensiuni.
Imaginile rare au fost surprinse de către N.M. și furnizate în exclusivitate către Seaman.ro

“S-a întâmplat în jurul orei 10, în apropierea platformelor marine de extracție ale OMV Petrom. Mai corect, între platforme. Au fost mai multe tornade, nu doar cele două filmate. Se formau, se ridicau puțin și cădeau. Nu aveau putere să țină” a povestit N.M. pentru Seaman.ro

Acest fenomen meteorologic nu este nou dar este unul destul de rar în Marea Neagra. Datorita condițiilor climatice tornadele nu au forța să se mențină și dispar rapid. În mai multe cazuri este vorba de o tromba mai mare urmata de unul sau mai multe vârtejuri de dimensiuni mai mici.

În anii anteriori tornadele au fost întâlnite în toată zona Marii Negre: în 2013, turiștii din Vama Veche au povestit despre o tornadă care a produs ceva pagube materiale în stațiune. În Iunie 2014 turiștii din stațiunea bulgara Sozopol au surprins imagini cu o tornada formata la câțiva kilometri de mal. În August 2014 o tornada a fost filmata în zona Abana din Turcia. În Decembrie 2016 o altă tornadă însoțită de vânt puternic și valuri uriașe a lovit stațiunea rusească Soci provocând pagube imense.

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here