Acasă STIRI MAREA ROȘIE: SUPER IAHT EȘUAT ÎN APROPIERE DE SHARM EL SHEIKH

MAREA ROȘIE: SUPER IAHT EȘUAT ÎN APROPIERE DE SHARM EL SHEIKH

311
0
Sursa foto: yachtharbour.com

Super-iahtul Serene a eșuat in Marea Roșie Vineri 25 August, conform SuperYachtNews. Ambarcațiunea de 134 m lungime si 19 m lățime a intrat in stânci, la 20 de mile marine est de populara stațiune de vacanță egipteană Sharm El Sheikh. Cauza accidentului este considerată a fi o eroare de navigație coroborată cu un defect la sistemul de propulsie, dar această informație nu este încă confirmată.

In urma impactului se pare ca prova navei ar fi suferit daune structurale ale bulbului etravei și ale corpului. De asemenea se presupune că și chila ar fi fost perforată dar în prezent nu există niciun fel semne de penetrare a apei. Din cauza poziției suspendate pe stânci și a valurilor puternice există temerea că ar putea să survină și alte daune suplimentare.

Super-iahtul a fost construit cu corp de oțel și o suprastructură din aluminiu în anul 2010 de către Fincantieri Yachts și livrat în anul următor miliardarului rus Yuri Scheffler (care și-a adunat averea din exportul de vodca – conform Forbes). Actualul proprietar, al cărui nume nu este cunoscut, l-a achiziționat în anul 2015 contra sumei de 350 de milioane de dolari.

Interiorul luxoasei ambarcațiuni a fost proiectat de Reymond Langton Design, iar designul exterior a fost realizat de Espen Oeino. Conform descrierii de pe site-urile de specialitate, pe Serene se pot caza până la 24 de persoane în 15 cabine. Camerele sunt compuse din 1 apartament master, 1 salon VIP, 10 cabine duble și 1 cabină twin. Serene este, de asemenea, capabil să transporte până la 52 de membri ai echipajului la bord pentru a asigura o experiență de lux pe deplin optimizată. Stilul atemporal, mobilierul frumos și somptuozitatea întregului iaht crează pasagerilor o atmosferă elegantă și confortabilă. Serene este echipat cu un sistem ultra-modern de stabilizare care ajută la reducerea mișcării de ruliu pentru ca experiența de croazieră să fie cât mai plăcută. Ea are, de asemenea, “stabilizatori de ancoră” care acționează la viteză zero pentru a crește confortul la bord  în momentele in care nava se află la ancoră.

În plus față de lista exhaustivă a “jucăriilor” de pe Serene, iahtul are și un hangar pentru elicoptere, două helipaduri, o piscină interioară cu apă de mare, jacuzzi fierbinte și rece și o piscină cu jet de apă pe puntea superioara. Lista dotărilor este completată de un cinematograf și un garaj pentru submarine.

Sursa foto: yachtharbour.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here