Acasă STIRI MAREA NEAGRĂ: DOUĂ INCIDENTE, UN CARGOU RUPT ÎN DOUĂ

MAREA NEAGRĂ: DOUĂ INCIDENTE, UN CARGOU RUPT ÎN DOUĂ

398
0

Un cargou sub pavilion mongolez construit în 1975, s-a îndoit și s-a rupt în două în largul coastei turce, în zona districtului Sarıyer de lângă Istanbul, în dimineața zilei de 27 august. Tot în apropiere de Istanbul două vrachiere s-a ciocnit în zona de ancoraj.

Cargoul “Leonardo” de 114 metri lungime, balastat, se afla în marș de la Rostov, Rusia spre șantierul naval Tuzla, Turcia, pentru reparații. Semnalul de alerta a fost trimis de către navă în jurul ori 03:00 din cauza căderii a două secțiuni și a riscului de răsturnare. Un remorcher și o barca rapida de salvare ale gărzii de coastă au intervenit la locul incidentului. Toată aria respectiva a fost declarată zonă restricționată pentru toate tipurile de trafic maritim. Cei unsprezece membri ai echipajului au fost salvați de unitățile expediate din opt nave ale gărzii de coastă. Membrii echipajului salvați au fost debarcați în regiunea Rumeli Feneri și transferați mai târziu în spitalele din apropiere pentru controale medicale.

Potrivit REUTERS, jumătate din navă a fost trasă la mal de remorchere, iar cealaltă jumătate s-a scufundat treptat.

In aceeași dimineață, în jurul orei 1:30, vrachierul Grain Glory (pavilion Insulele Cook, construit 1990), aflat în marș de la Lattakia, Siria spre Nikolaev, Ucraina, în stare de balast, cu 22 de membri ai echipajului la bord a intrat în contact cu un alt vrachier Kan 2 (pavilion Tuvalu, construit 1999), ce venea de la Tripoli, Liban tot spre Nikolaev, Ucraina,  cu 19 membri ai echipajului la bord și de asemenea balastat. Accidentul a avut loc în timpul manevrele de ancorare în rada de la Istanbul. Biroul de investigare incidentelor din cadrul Căpităniei a deschis un dosar de anchetă. Permisiunea de plecare a navelor a fost anulată până la finalizarea investigației incidentului. In funcție de rezultatul anchetei, cel mai probabil va fi aplicată o amenda ca urmare a încălcării reglementării ancoraj în condiții de siguranță.

Nu a fost raportată nici o poluare din cauza incidentului.

Sursa foto: marinetraffic.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here