Acasă STIRI MATTHEW: NIVEL DE ALERTĂ RIDICATĂ PENTRU PORTURILE DE PE COASTA FLORIDEI

MATTHEW: NIVEL DE ALERTĂ RIDICATĂ PENTRU PORTURILE DE PE COASTA FLORIDEI

528
0
Sursă poză: wtop.com

Liniile de croazieră şi operatorii de nave comerciale îşi regândesc rutele de transport după ce uraganul Matthew a lovit deja Haiti şi Cuba.

“Având în vedere lipsa de predictibilitate a sistemelor meteorologice, prioritatea noastră constă în siguranţa echipajului şi a persoanelor aflate la bord.” a declarant Carnival Cruise Lines. Carnival Elation, Victory şi Splendor vor avea rute modificate.

Operatul de nave comerciale TOTE a cărei navă, El Faro, s-a scufundat în timpul uraganului Joaquin de anul trecut a declarat că are încredere în ofiţerii săi pentru a lua deciziile corecte, nefăcând public nici un plan de modificare a rutelor.

Centrul Naţional al Uraganelor a declarat că Matthew s-a mutat spre vest punând Florida şi coasta de sud-est a Americii în faţa unui risc major. Furtuna a fost localizată la 310 kilometri sud-vest de Port-au-Prince.

Paza de coastă din Florida îi sfătuieşte pe marinari să nu plece în larg cu navele, fie că este vorba de nave de agrement sau de nave comerciale, pe perioada uraganului. De asemenea, nici plajele nu sunt sigure pe perioada furtunii, toate persoanele fiind încurajate să îşi petreacă Columbus Day în case. Paza de coastă a modificat nivelul de alertă pentru două porturi de pe coasta Floridei, porturile Savannah şi Canaveral.

“Dacă Matthew loveşte direct Florida vom avea parte de distrugeri masive cu care nu ne-am mai confruntat de ani buni, comparabil chiar cu ce s-a întâmplat cu uraganul Andrew”, a declarat guvernatorul Rick Scott.

Uraganul de categorie 4 a lovit Haiti şi Cuba marţi aducând rafale de până la 280 de km pe oră şi a lăsat în urmă cel puţin 11 morţi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here