Acasă STIRI NORSAFE: FORMAREA ECHIPAJELOR ESTE VITALĂ ÎN SITUAŢII DE URGENŢĂ REALE

NORSAFE: FORMAREA ECHIPAJELOR ESTE VITALĂ ÎN SITUAŢII DE URGENŢĂ REALE

221
0
Sursă poză: Norsafe

Producătorul de bărci de salvare Norsafe atrage atenţia asupra faptului că, echipajele, de cele mai multe ori, nu înţeleg modul de folosire a echipamentului în cazul unei urgenţe reale.

“O barcă de salvare este ultima ta şansă de a evacua o navă. (…) Este vital ca echipajul să fie instruit în mod corespunzător cu privire la acest sistem şi să ia parte la exerciţii regulate”, a spus Endre Eidsvik de la Norsafe.

Un raport emis la începutul acestui an de către cadrele Centrului Internaţional de Cercetare al Navigatorilor a constatat că, din cauza  programului încărcat de la bordul navelor, de multe ori nu s-a alocat suficient timp pentru exerciţii. Lipsa instruirii echipajelor în utilizarea sistemului s-a dovedit a fi motivul pentru care aceştia nu vor să participe la exerciţii.

Funcţionarea necorespunzătoare şi alţi factori au condus la mai multe decese în timpul exerciţiilor cu bărcile de salvare.

Norsafe a declarat că funcţionarea în condiţii de siguranţă a sistemului de bărci de salvare impune familiarizarea echipajului cu echipamentul. Ca opţiune disponibilă pentru operatorii de nave, compania a evidenţiat faptul că, există două facilităţi pentru formarea echipajului, plus o opţiune de a avea tehnicieni Norsafe pentru a evalua competenţa echipajului în timpul vizitelor de întreţinere a echipamentului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here