Acasă STIRI OPEC: PIAȚA PETROLIERELOR AFECTATĂ DE DECIZIA DE A LIMITA PRODUCȚIA DE PETROL

OPEC: PIAȚA PETROLIERELOR AFECTATĂ DE DECIZIA DE A LIMITA PRODUCȚIA DE PETROL

301
0
Sursă poză: commons.wikimedia.org

Cu atât de multe variabile în joc pentru piața tancurilor petroliere, una dintre cele mai importante este decizia recentă a OPEC ( Organizația Țărilor Exportatoare de Petrol) de a limita producția de petrol.

În ultimul raport săptămânal, se arată faptul că  anunțul OPEC care a ajuns la un acord provizoriu de a reduce producția a venit ca o surpriză pentru mulți participanți din piața petrolului.  Reuniunea informală OPEC va avea loc în paralel cu Formul Intrenațional pentru Energie din Algeria, dar nu se așteaptă nicio veste semnificativă după aceasta.

Deși există această intenție, detaliile încă se află în discuție, OPEC urmând să decidă cine și cât va trebui să taie din producție.

„Mulți producători OPEC vor pretinde că producția lor se află într-o perioadă de recuperare. Producția din Libia este în creștere, cea din Venezuela în declin ceea ce înseamnă că acestea pot alege neaderarea la această reducere a producției.”, a declarat brokerul britanic de shipping Gibson.

Acesta a mai declarat și faptul că menținerea prețului la 40-50 de dolari pe baril ar putea determina SUA să își intensifice activitatea de forare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here