Acasă STIRI ORGANIZAȚIA MARITIMĂ INTERNAȚIONALĂ : ASIGURAREA NAVIGATORILOR ESTE DE ACUM OBLIGATORIE

ORGANIZAȚIA MARITIMĂ INTERNAȚIONALĂ : ASIGURAREA NAVIGATORILOR ESTE DE ACUM OBLIGATORIE

3843
0
Sursă poză: en.wikipedia.org

Navigatorii vor avea parte de o protecție mai bună în conformitate cu normele de asigurare obligatorii care au intrat în vigoare. Aceste norme impun propietarilor de nave să dețină o asigurare obligatorie care să acopere abandonarea navigatorilor și cererile de despăgubiri în caz de deces sau de invaliditate pe termen lung.

Secretarul general al Organizației Maritime Internaționale, Kitack Lim, a salutat noile obligații în temeiul Convenției de muncă în domeniul maritim (MLC 2006), declarând că acestea vor îmbunătăți condițiile de muncă pentru navigatori.

“Aceste modificări vor asigura o mai bună protecție pentru navigatori și familiile acestora. Sunt rodul colaborării dintre IMO și International Labour Organization pentru a asigura condiții de muncă mai bune și o mai bună protecție. Sunt foarte bucuros să văd că aceste modificări au intrat în vigoare azi (18 ianuarie).”, a declarat Kitack Lim.

Primele amendamente la Convenția privind munca în domeniul maritim, din 2006 (MLC 2006), au intrat în vigoare la 18 ianuarie 2017, modificările fiind aprobate în cadrul International Labour Conference din 2014.

Modificările impun aplicarea unui sistem de securitate financiară ce îi obligă pe proprietarii de nave să asigure compensații navigatorilor și familiilor acestora în caz de abandon, deces sau invaliditate pe termen lung din cauza unui accident de muncă, boală sau alte pericole.

Navele străine care intră în porturile statelor pentru care MLC 2006 este în vigoare vor fi inspectate de către autoritățile portuare de control ale statului respectiv pentru respectarea acestor norme și vor fi luate măsuri în cazul în care documentația lipsește sau este incompletă.

Se așteaptă ca această nouă cerință a MLC 2006 să prevină astfel situațiile în care navigatorii rămân blocați în porturi pentru perioade lungi de timp atunci când proprietarii abandonează echipajele fără a plăti salariile sau fără a-i repatria. Plata unor astfel de acțiuni vor fi accelerate prin sistemul de securitate financiară și în plus, față de plata restanțelor către navigatori sau a familiilor acestora, în caz de deces sau de invaliditate pe termen lung vor avea parte de același sistem accelerat de plată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here