Acasă STIRI HYUNDAI MERCHANT MARINE: AJUTOR ÎN VALOARE DE SUTE DE MILIOANE DE DOLARI

HYUNDAI MERCHANT MARINE: AJUTOR ÎN VALOARE DE SUTE DE MILIOANE DE DOLARI

273
0
Sursă poză: BusinessKorea

Guvernul coreean acordă un ajutor de 660 de milioane de dolari pentru a sprijini Hyundai Merchant Marine, la scurt timp după ce Taiwan a acționat similar pentru a-și ajuta proprii transportatori aflați în dificultate financiară.

Intervenția statului reflectă voința guvernelor din Asia de a ajuta companiile de transport maritim care exportă bunuri în valoare de miliarde de dolari către piețele occidentale, Hyundai Merchant Marine reprezentândun sfert din totalul de exporturi .

Declinul companiei este pe fondul scăderii tarifelor de transport de marfă la nivel mondial.

Hyundai Merchant Marine a declarat că va primi ajutor din partea Korea Shipping Company, o firmă nou formată de stat pentru finanțarea companiilor de transport maritim, care include Korea Developmnet Bank, principalul creditor al operatorului.

Korea Shipping va cumpăra 44 de nave din flota HMM la valoarea de piață a acestora și le va închiria altor operatori la valori mai mici, și de asemenea va fi și principalul cumpărător de obligațiuni viitoare emise de HMM.

“Este o formă de naționaliare. Seoul este determinat să nu permită o repetare a episodului Hanjin Shipping.”, a declarat o sursă familiarizată cu această problemă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here