Acasă STIRI PIRATERIE: NOI ATACURI. COMPANIILE PLĂTESC 45 DE MILIOANE DE DOLARI PE AN...

PIRATERIE: NOI ATACURI. COMPANIILE PLĂTESC 45 DE MILIOANE DE DOLARI PE AN PENTRU PAZA NAVELOR COMERCIALE DIN NIGERIA

340
0

În urma atacurilor, deturnărilor și răpirilor pe nave comerciale atât din UE dar și non-UE din Golful Guineea din ultimii ani, cheltuielile companiile maritime au ajuns la peste 45 milioane dolari pe an pentru a-și escorta navele în timp ce navighează în apele Nigeriei.
Raportul Statelor Unite ale Americii (SUA) a avertizat asupra atacurilor de piraterie în apele Nigeriei și a anunțat că este obligatoriu ca navele să fie vigilente atunci când se apropie de zona respectivă.
În ultimele luni s-au înregistrat numeroase atacuri în Nigeria. De exemplu, în luna octombrie opt pirați au urcat la bordul portcontainerului Demeter și au răpit șase membri ai echipajului pe când acesta naviga în zona Insulei Bonny. Mai mult decât atât, la începutul lunii noiembrie, un tanc petrolier care naviga la 21 de mile marine sud-vest de Insula Bonny a fost abordat de pirați, dar a reușit să scape.
Ministrul transporturilor nigerian, Rotimi Amaechi, a remarcat faptul că guvernul încearcă să rezolve această problemă pentru a permite companiilor din Nigeria să își desfășoare activitatea fără obstacole. Din acest motiv, Agenția Nigeriană pentru Administrația și Siguranța Maritimă (NIMASA) a contractat o firmă israeliană cu scopul de a instrui personalul de securitate al Nigeriei, a afirmat el.
Cu toate acestea, în absența unor echipe de securitate la bordul navelor și a prezenței forțelor navale internaționale (în zona Somaliei), SUA avertizează asupra situației nesigure din Nigeria și sugerează că operatorii ar trebui să fie foarte atenți când navighează în apele nigeriene.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here