Acasă STIRI PORTUGALIA: O TORNADA A LOVIT COASTA DE SUD IAR UN CARGOU SPANIOL...

PORTUGALIA: O TORNADA A LOVIT COASTA DE SUD IAR UN CARGOU SPANIOL A EȘUAT LA INTRAREA IN PORTUL LISABONA

517
0

Un număr mare de nave (în principal în proprietate privată) au fost scufundate sau deteriorate în portul Faro, în sudul Portugaliei. Căpitanul din portul Faro, a cărui clădire a fost de asemenea distrusă, a spus că tornada care a lovit Faro a venit de la Ria Formosa și a devastat totul în calea sa.
Fenomenul a continuat în oraș, unde a dezrădăcinat copacii, a distrus clădirile și a spart multe ferestre. La Praia da Rocha, Portimão, un bar a fost distrus de marea al cărei nivel a crescut atât de mult încât a acoperit plaja. De asemenea portul de agrement a fost devastat de furtuna extraordinar de puternică.

Pe cealaltă parte a tării, nava cargo Betanzos (4941GT, construită in 2002, pavilion spaniol) a eșuat în gura portului din Lisabona pe 06 martie, datorită acelorași condiții meteorologice. Vânturile puternice și valurile mari au cauzat tot felul de probleme si în zona Lisabonei, la gura de vărsare a râului Tejo in Oceanul Atlantic.


Deși autoritățile portugheze au încercat de câteva ori sa readucă vasul pe linia de plutire acesta este încă eșuat si în prezent .


Toți membrii echipajului sunt spanioli și nu au existat rapoarte despre vreun prejudiciu până acum. Conform autorităților lusitane nu există niciun pericol pentru persoanele aflate la bord, pentru nava eșuată sau pentru alte vase aflate în zonă, în prezent.

Operațiunile prin care s-a încercat restabilirea flotabilității navei au fost suspendate din data de 7 martie până în dimineața zilei de 8 martie, însă cele mai recente informații sunt că un remorcher de salvare ar ajunge la Lisabona în cursul după-amiezii de 8 Martie și că vor fi făcute noi încercări pe 9 martie.
Una dintre problemele majore in încercarea de salvare a navei a fost distanța de aproximativ 700 de metri de navă de la care au trebuit să opereze remorcherele aduse inițial (Castelo del Sines și Monte da Luz). Prin urmare, operațiunile de salvare au fost puse în așteptare până când un remorcher cu o capacitate mai mare, împreună cu o echipă specială, au putut fi contractați și aduși din Gibraltar.

Comandantul portului din Lisabona, Coelho Gil a spus că a fost angajată si o echipă specializată olandeză care sa participe la operațiunea de salvare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here