Acasă STIRI PORTUL HAIFA: MAERSK ELBA, CEA MAI MARE NAVĂ CARE A INTRAT VREODATĂ...

PORTUL HAIFA: MAERSK ELBA, CEA MAI MARE NAVĂ CARE A INTRAT VREODATĂ ÎNTR-UN PORT ISRAELIAN

1271
0

Nava Maersk Elba a intrat în terminalul Carmel în cursul zilei de joi și a fost operată de patru macarale STS care descarcă în medie 136 de containere pe oră. Nava este parte a serviciului săptămânal operat de 2M (Maersk și MSC) care leagă porturile din Coreea de Sud, China și Singapore de portul Haifa.

Astfel, portul israelian a intrat într-un grup select de porturi care se ocupă de mega navele de 14.000 TEU. Potrivit portului Haifa, acesta este singurul port israelian care deține macaralele și remorcherele potrivite pentru aceste nave massive.

Pentru a se pregăti pentru sosirea Maersk Elba și a navelor similare acesteia, cinci macarale noi au fost construite în terminalul Carmel, inclusive două macarale STS.

“Intrăm într-o nouă eră. Acest progres vine cu propriile sale obligații. Este important să ne amintim că aceste mega nave se află la un doc care a fost inițial construit pentru a găzdui nave de până la 6.000 TEU, dar acum suntem pe deplin pregătiți pentru a primi nave de 14.000 TEU.”, a declarat Mendi Zaltzman, CEO al portului Haifa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here