Acasă STIRI PROTECTION VESSEL INTERNATIONAL: TREI NOI CAZURI DE PIRATERIE ÎN DOAR DOUĂ ZILE

PROTECTION VESSEL INTERNATIONAL: TREI NOI CAZURI DE PIRATERIE ÎN DOAR DOUĂ ZILE

730
0
Sursă poză: piracy-studies.org

Protection Vessels International (PVI) este un lider global în ceea ce priveşte securitatea maritimă în Golful Aden, coasta estică a Africii şi Oceanul Indian. Aceasta urmăreşte să asigure trecerea în siguranţă a clienţilor săi în condiţiile în care pirateria încă mai există şi terorismul prezintă o nouă ameninţare.

PVI a oferit publicului un raport al securităţii maritime în care se arată faptul că piraţii continuă să atace vasele ce tranzintează apele din apropierea coastei vestice a Africii.

Pe 24 august un vrachier a fost urmărit  timp de 25 de minute de o navă suspectă  pe coasta Beninului. Apropierea Beninului de Nigeria, epicentrul piraterie din Golful Guineea, face ca navele să fie vulnerabile în faţa acestui tip de atac.

Tot pe 24 august  şapte indivizi cu arme automate şi cuţite au atacat un alt vrachier la sud de Conarki, pe coasta Guineei. Membrii echipajului au fost luaţi ostatici şi eliberaţi după ce agresorii au furat din obiectele personale ale acestora.

Cu doar două zile înainte, pe 22 august, un tanc petrolier a fost atacat de doi agresori în apropiere de Congo, în punctul de ancorare Pointe Noire.

Atacurile armate au crescut alarmant pe coasta vestică a Africii din aprilie 2016 şi până în prezent, cinci astfel de atacuri fiind raportate în ultimele cinci luni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here