Acasă STIRI SAGE AMAZON: MOARTEA SUSPECTĂ A UNUI COMANDANT ÎN URMA UNEI CĂZĂTURI DE...

SAGE AMAZON: MOARTEA SUSPECTĂ A UNUI COMANDANT ÎN URMA UNEI CĂZĂTURI DE LA 2 METRI

342
0

O anchetă a fost lansată sâmbăta 17.03 ca urmare a unui accident fatal la bordul unui vrachier ancorat la aproximativ 4 mile marine de Port-Daniel-Gascons, în Gaspésie, Canada. Consiliul de Securitate al Transporturilor din Canada a trimis o echipă în Quebec pentru a investiga accidentul mortal al comandantului vrachierului Sage Amazon.

Nava este un transportator vrac construit în 2012 ce navighează în prezent sub pavilionul Liberiei. SAGE AMAZON are o lungime totală de 199m și o lățime de 32m si un tonaj brut de 35812 tone.

Potrivit informațiilor obținute de Agenția QMI, Garda de Coastă, victima este căpitanul navei “Sage Amazon”, sub pavilion Liberia, care și-a pierdut viața la bordul navei.

“În jurul orei 08:00, în dimineața zilei de sâmbătă, am primit un apel conform căruia căpitanul navei a scăzut de la 2-3 metri, s-ar fi lovit cu capul și este inconștient”, a declarat Michel Plamondon de la Garda de Coastă Canadiană.

Conform informațiilor, comandantul navei era o persoană de 54 de ani de origine ucraineană, perfect sănătoasă. Nu există detalii în privința echipajului.

Mulțumită prezenței spărgătorului de gheață “Terry Foxs”, Garda de Coastă a reușit să trimită o echipă de salvatori către “Sage Amazon” în cel mai scurt timp. Din păcate, manevrele de resuscitare efectuate pe comandant au fost în zadar.

Corpul neînsuflețit a fost transportat la Port-Daniel-Gascons într-o ambarcațiune a Departamentului de pompieri Chandler, care a participat și la intervenția de pe navă.

Armata Canadiana a participat, de asemenea, la efortul de salvare a comandantului ucrainean prin expedierea unui elicopter la locul incidentului. Nu e clar de ce corpul victimei nu a fost preluat de către acest elicopter.

Consiliul pentru siguranța transporturilor din Canada (TSB) a decis să trimită o echipă de anchetatori la bordul “Amazon Sage”. El va colecta informații prin intervievarea membrilor echipajului și inspectarea navei pentru a evalua evenimentul.

Sage Amazon se află în momentul de fată în rada Portului Daniel-Gascons, pregătită să meargă în zona docurilor pentru a lua o încărcătură de ciment.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here