Acasă STIRI MAERSK LINE: INCENDIU LA BORDUL MAERSK KENSINGTON

MAERSK LINE: INCENDIU LA BORDUL MAERSK KENSINGTON

643
0

La mai puțin de 2 săptămâni de la puternicul incendiul ce aproape a distrus marfa de pe port-containerul Maersk Honam, Maersk Line a anunțat un nou incendiu la bordul unei nave de același tip.

„Joi, 16 martie 2018, Maersk Kensington, o navă aflată în proprietatea filialei americane Maersk Line Limited (MLL), și operată de MLL, a raportat un incendiu într-o magazie de marfă pe drumul din Salalah, Oman, spre Suez. Toți cei 26 de membri ai echipajului sunt în siguranță iar incendiul este controlat”, publica compania daneză pe site-ul propriu.

Măsurile de siguranță au fost luate imediat. Echipajul a reacționat rapid și, conform procedurii, a fost eliberat CO2 în cală ca măsură de combatere a focului. După cum este știut, dioxidul de carbon (CO2) nu susține arderea. Dioxidul de carbon este un gaz inert care poate cauza eliminarea oxigenului, dar, ca efect secundar poate cauza asfixierea și moartea. În concentrații periculoase cauzează o senzație de sufocare ce poate fi un semn de avertizare pentru persoanele aflate în zona afectată. Riscul de asfixiere este sporit de faptul că dioxidul de carbon este mai greu decât aerul, ceea ce îl face să „curgă” și să se strângă în zonele inferioare ale punții/magaziei. Pericolul a fost totuși ușor diminuat în cazul de față, dioxidul de carbon (CO2) fiind eliberat controlat.

Conform comunicatului publicat de Maersk Line, „cauza incendiului containerului este în prezent necunoscută. Cu toate acestea, investigația inițială arată că nu există nicio legătură dintre încărcătura din magazia de unde a început focul pe Maersk Kensington și marfa din magazia care a ars pe Maersk Honam pe 6 martie 2018. MLL, în coordonare cu Maersk Line, investighează temeinic problema în cooperare cu toate autoritățile relevante”.

Maersk Kensington se află în prezent în rada portului Salalah și primește asistență de la țărm. Nava transportă 3518 containere (corespunzând 5616 TEU).

Maersk Kensington a fost construit în 2007. Are o capacitate nominală de 6188 TEU  și navighează sub pavilionul SUA. Maersk Line si-a asigurat clienții că, în cazul întârzierilor, toți cei afectați vor fi contactați direct.

Mai este de menționat faptul că, la sfârșitul lunii februarie, un alt port-container Maersk Line, și anume Maersk Shanghai, a pierdut 76 de containere peste bord în timpul vremii rele de pe coasta de est a Statelor Unite. Unul din containerele pierdute pe mare a conținea aproximativ 2.676 kilograme de acid sulfuric, ceea ce a reprezentat o problema majoră pentru zona respectivă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here