Acasă EVENIMENTE SEA SHIELD 16 : ROMÂNIA ŞI ALTE 7 TĂRI PARTICIPĂ LA UN...

SEA SHIELD 16 : ROMÂNIA ŞI ALTE 7 TĂRI PARTICIPĂ LA UN NOU EXERCIŢIU NATO

254
0

Forţele Navale Române participă, alături de Canada, Grecia, Bulgaria, Turcia, Polonia, Statele Unite Ale Americii şi Ucraina, la exerciţiul militar NATO Sea Shield 16. Acesta se desfăşoară în perioada 18-22 iulie în apele Mării Negre, şi are ca scop evaluarea structurilor navale românești ce sunt nominalizate pentru a face parte din Forţa de reacţie NATO 2016-2017.

 

În cele cinci zile, 18-22 iulie, 2000 de militari se antrenează în comun, Forţele Navale Române participând cu 11 nave, două elicoptere Puma Naval, două detaşamente mobile de lansare rachete şi o navă de suport pentru scafandri. Forţele Aeriene Române participă cu două aeronave MIG 21 LanceR şi un elicopter Puma, iar Garda de Coastă cu o navă de patrulare.

“SNMG-1 este alcătuită din fregata portugheză Dom Francisco de Almeida (F-334), fregata olandeză Tromp (F-803) și fregata Regele Ferdinand (F-221), care are la bord un elicopter IAR 330 Puma Naval.”, a declarant MAPN.

Celelalte şapte tări participă cu trei vânătoare de submarine, o corvetă, cinci fregate, ofiţeri de stat major şi patru aeronave.

DECLARAŢIILE RUSIEI

După cum era deja de aşteptat, Rusia a reacţionat la exerciţiile desfăşurate în Marea Neagră la care participă SUA şi România, şi susţin că acesta este un “parcurs antirust”.

“Occidentul are de mult timp acest parcurs antirus, efectând manevre navale din anul 1997. Marea Neagră este în sfera de responsabilitate a Flotei ruse, iar orice exerciţii efectuate în apropierea frontierelor Rusiei fără participare rusă sunt considerate o potenţială ameninţare”, a declarant Vladimir Komoiedov, preşedintele Comisiei pentru Apărare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here