Acasă STIRI SHIPMAP: VIZUALIZARE INCREDIBILĂ A TRAFICULUI NAVAL GLOBAL

SHIPMAP: VIZUALIZARE INCREDIBILĂ A TRAFICULUI NAVAL GLOBAL

5523
0
Shipmap.org

Harta interactivă creată de Institutul Energiei al Universității College din Londra (UCL Energy Institute) împreuna cu compania de prelucrare vizuală a datelor Kiln prezintă mișcările navelor comerciale la nivel global. Această vizualizare uimitoare arată cum navele lumii transportă mărfuri în jurul globului, rute ale navelor si toate porturile lumii.

În general, peste 50.000 de nave comerciale se găsesc în largul mării în mișcare, mutând diverse mărfuri dintr-o parte în alta a lumii.

Transportul maritim este vital pentru economia globală, aproximativ 90% din toate mărfurile fiind transportate de către nave în întreaga lume. În cazul în care la un moment dat se oprește transportul maritim, la fel se va și cu economia mondială în acel moment.

Hartă creată de compania IT Kiln și de Institutul Universitar de la University College din Londra, arată mișcările tuturor navelor din flota comercială globală în cursul anului 2012, cel mai recent an cu date complete. Acesta ilustrează vasta dimensiune a transportului maritim, precum și natura complexă a industriei.

Harta prezintă, de asemenea, cele mai importante și mai aglomerate porturi din lume și cele mai utilizate rute de transport maritim și permite utilizatorilor să filtreze cinci tipuri de nave, fiecare având o culoare diferită:

Container (de exemplu bunuri industriale): galben

Vrac uscat (de ex. Cărbune, agregate): albastru

Tancuri (de exemplu ulei, substanțe chimice): roșu

Gaz (de exemplu, gaz natural lichefiat): verde

Vehicule (de ex. Mașini): purpuriu

Iată cum arată acest lucru când filtrezi containerele. Fiecare punct reprezintă o navă individuală:

Shipmap.org

Această parte a hărții arată porturile cele mai importante ale globului:

Shipmap.org

De asemenea, puteți explora diferite părți ale lumii. Iată cum arată lucrurile în Canalul Mânecii, una dintre cele mai aglomerate rute de transport maritim:

Shipmap.org

Iar așa arată Marea Neagra în zona României :

Pe lângă faptul că este foarte reușită și că arată toate navele lumii, harta abordează si problema mediului, ilustrând cât de mult combustibil folosesc navele, cât de mult dioxid de carbon este eliminat în mediul înconjurător și cât de mult rău pot provoca.

Un video care însoțește harta, spune: “Navele comerciale produc mai mult de un milion de tone de CO2 pe zi. Este mai mult decât întregul Regat Unit al Marii Britanii, Canada sau Brazilia”.

Puteți vedea harta completă pe site-ul Shipmap.org

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here