Acasă STIRI SILJA LINE: PASAGER PIERDUT ÎN MAREA BALTICĂ.

SILJA LINE: PASAGER PIERDUT ÎN MAREA BALTICĂ.

924
0

În noaptea de 12 noiembrie s-a constatat că un pasager lipsește de la bordul navei Silja Serenade pe când aceasta se afla în zona insulelor Aland din Marea Baltică. Se bănuiește că pasagerul ar fi căzut peste bordul feribotului în timp ce se deplasa de la Helsinki la Stockholm.

Trei pasageri au început căutarea persoanei dispărute și au dat alerta. Centrul MRCC din Turku a primit un apel de urgență, după care un elicopter din Suedia și mai multe bărci de patrulare de la Kökar și Mariehamn au fost solicitate să participe la operațiunile de căutare și salvare.

Căutarea a fost terminată fără succes în dimineața zilei de 14 noiembrie.

MS Silja Serenade este o nava de croazieră deținută de compania estoniană Tallink Group operată sub marca Silja Line. Vasul construit in 1990 (modernizat in 2010 si 2014) are o lungime de 203 metri, deține magazine, restaurante, baruri, piscina si un club de noapte cu tematică New York. La bord poate transporta 2853 de pasgeri și 450 de autoturisme.

Compania Silja Line operează pe o rută care leagă Helsinki, Finlanda de Stockholm, Suedia, prin Mariehamn. Localnicii sunt mari amatori ai călătoriilor organizate pe aceste rute. Ei profită de lipsa taxelor vamale de la bord organizând adevărate „excursii bahice” pe navele de croazieră. Ținând cont de prețul foarte mare al alcoolului în țările nordice si de faptul că pe durata sejurului se pot cumpăra băuturi alcoolice fără taxe vamale, la bord este în general o atmosferă de petrecere continuă. Aceste croaziere de noapte sunt preferatele tinerilor Suedezi care petrec toată noaptea pentru ca mai apoi sa doarmă toată ziua pe drumul de întoarcere.

Incidentul din 12 noiembrie nu este primul cu care se confruntă compania. În luna Iulie 2012 un pasager a căzut peste bordul feribotului Silja Symphony, sora geamănă a lui Serenade, iar în luna Octombrie a aceluiași an un alt pasager a dispărut de la bordul Silja Galaxy.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here