Acasă STIRI SPANIA: CAPTURĂ RECORD DE COCAINĂ PE UN PORTCONTAINER GERMAN

SPANIA: CAPTURĂ RECORD DE COCAINĂ PE UN PORTCONTAINER GERMAN

636
0

Autoritățile spaniole au confiscat o cantitate record de 8.740 kilograme de cocaină de la bordul navei Lucie Schulte (fost Maersk Norwich). Portcontainerul german de 2,572 teu tip Sub-Panamax având pavilion Singapore se afla în portul Algeciras din sudul Spaniei când, în urma unui control amănunțit, au fost descoperite drogurile.

Până în prezent cinci persoane ce au legătură cu transportul au fost arestate pentru contrabandă după ce oficialii departamentului vamal din Spania au găsit cocaina ascunsă într-un container.

Este cea mai mare captură de cocaină reușită vreodată în Spania, precum și cea mai mare din Europa in care drogurile au fost ascunse într-un container maritim, a declarat Departamentul Vamal al Spaniei.

Acționând la un pont, agenții de la Agenția Vamală și Fiscală din Spania și de la Poliția Națională au efectuat un raid după ce nava a acostat. Drogurile au fost găsite în interiorul unui container printre 1080 de cutii de banane ce fuseseră încărcate în Portul Turbo din Columbia. Se pare că drogurile ar proveni de la Clanul Golfului, cea mai mare grupare de traficanți de droguri din Columbia.

Poliția a urmărit traseul containerelor către destinație, acesta fiind o clădire industrială din Malaga, Spania. Trei persoane din compania importatoare au fost arestate la Malaga și alte doua în Lyon, Franța fiind bănuite a fi în legătură transportul drogurilor.

Spania este principalul punct de intrare pentru droguri în Europa din cauza proximității sale față de regiunea producătoare de marijuana din Africa de Nord și a relațiilor sale cu America de Sud, de unde provine cocaina.

Nava Lucie Schulte (parte a flotei Bernhard Schulte) a fost eliberată și și-a continuat voiajul în Marea Mediterană cu destinația Genova, Italia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here