Acasă STIRI FILIPINE: JACK DANIEL A DISTRUS UN SANCTUAR MARIN

FILIPINE: JACK DANIEL A DISTRUS UN SANCTUAR MARIN

179
0

Pasagerul RO / RO Jack Daniel a eșuat într-o zona cu ape de mică adâncime după ce a lovit accidental recifele de corali din zona unui sat de coastă din regiunea Albay, Filipine. Feribotul tocmai ce fusese revopsit în portul Pantao și plecase spre orașul Pioduran din apropiere.

Se pare ca MV Jack Daniel ar fi rămas blocată în bancurile de nisip de pe fundul apei din cauza unor manevre defectuoase efectuate de echipajul ce nu a ținut cont de adâncimea mica a apei.

Primarul din Libon, Wilfredo Das Maronilla, a declarat că incidentul ar fi distrus un recif de corali din zonă care este considerat un sanctuar marin. “Trebuie să rețin nava și echipajul, inclusiv căpitanul. Facem o investigație în special asupra daunelor aduse recifelor de corali”, a spus el. Primarul a adăugat că proprietarul navei și echipajul vor fi trași la răspundere pentru orice prejudiciu cauzat de nava. Nava este deținută de Santa Clara Shipping Corp.

“În momentul de față nu există scurgeri de combustibil încă în zonă”, a mai menționat Maronilla.

Jonalyn Barcellano, ofițer al Biroului de Pescuit și Resurse acvatice din Albay, a declarat că nu se poate evalua încă amploarea daunelor, cat timp nava este încă în zonă. “Vom trimite scafandri pentru a verifica zona pentru a valida daunele. Dar cu siguranță există daune din moment ce nava a rămas blocată “, a spus Jonalyn. Potrivit ei, guvernul local ar trebui să primească despăgubiri pentru eventualele daune cauzate de nava, considerând că zona a fost declarată sanctuar al peștilor și rezervație marină.

Autoritățile vor încerca remorcarea feribotului în timpul fluxului, dacă vremea o va permite.

JACK DANIEL este o navă de pasageri construită în 1990 de FUJIWARA SHIPBUILDING – IMABARI, Japonia. În prezent, navighează sub pavilionul Filipine. MV Jack Daniel este cea mai buna și mai rapida din flota companiei Sta. Clara Shipping fiind mândria acesteia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here