Acasă STIRI SUBSEA 7: ACHIZIȚIA UNEI COMPANII OFFSHORE SUBIECT AL LEGII ANTI-MONOPOL ÎN GERMANIA

SUBSEA 7: ACHIZIȚIA UNEI COMPANII OFFSHORE SUBIECT AL LEGII ANTI-MONOPOL ÎN GERMANIA

434
0

Subsea 7 a semnat un acord de achiziție a companiei Siem Offshore Contractors GmbH și a două nave, tranzacție ce face obiectul unei proceduri de autorizare în conformitate cu Legea Anti-Monopol din Germania. Achiziția va include întregul capital social Siem Offshore Contractors GmbH și vasele Siem Aimery și Siem Moxie.

Siem Offshore Contractors este un lider în instalarea, repararea și întreținerea cablului submarin care deservește sectoarele globale de energie regenerabila, petrol și gaze offshore, precum și piețele de utilități. Compania a fost înființată în 2003 iar din martie 2011 a devenit o filială a Siem Offshore (o companie norvegiană listată la bursa SIOFF), fiind rebranduită Siem Offshore Contractors – fapt ce a oferit acces instant la o flotă mare de nave și la resursele interne ale norvegienilor.

Siem Aimery este o navă de tipul „inter-array cable lay” și își petrece cea mai mare parte a timpului offshore instalând cabluri cu ajutorul unui sistem de fixare special conceput pentru repetarea secvențelor de instalare a unor cantități mari de cabluri.

 

Siem Moxie este de tipul „offshore support vessel (OSV)”  și este menit să efectueze diferite operațiuni necesare platformelor plutitoare de foraj precum și platformelor de producție ancorate sau fixe.

Suma inițială a tranzacției este de 140 de milioane EUR, sub rezerva ajustărilor de capital și de numerar net, pentru „Siem Offshore Contractors GmbH “ și o viitoare sumă calculată în funcție de volumul de muncă contractat realizat în fiecare an, până în 2024, dar care nu este de așteptat să depășească 40 de milioane de EUR pe toată durata perioadei. Calculul sumelor viitoare este susținut de o evaluare independentă terță parte și va fi finanțat din resursele financiare Subsea 7, a declarat compania.

Tranzacția se așteaptă să fie finalizată în prima jumătate a anului 2018, iar rezultatele financiare ale „Siem Offshore Contractors GmbH “ vor fi consolidate în cadrul Subsea 7, Renewables și Heavy Lifting Business Unit.

Jean Cahuzac, CEO Subsea 7 a declarat: “Siem Offshore Contractors GmbH” sunt furnizori cu experiență în furnizarea de servicii pentru energia regenerabilă din surse offshore, petrol și gaz, precum și pentru piețele de utilități care vor completa oferta existentă a Subsea 7. Suntem de părere că această oportunitate de achiziție va îmbunătăți serviciul de energie regenerabilă offshore pe care îl oferim clienților noștri pentru dezvoltarea energiei offshore”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here