Acasă STIRI TESLA SHIPS: BARJE GIGANT 100% ELECTRICE

TESLA SHIPS: BARJE GIGANT 100% ELECTRICE

1735
0

Compania olandeză Port-Liner construiește două barje electrice gigant, așa-numitele “nave Tesla”. Compania a anunțat că navele vor fi pregătite până în această toamnă și ca vor fi inaugurate pe canalul Wilhelmina din Olanda.

Proiectul de 100 de milioane de euro, susținut de o subvenție de 7 milioane de euro de la Uniunea Europeană, va avea un impact semnificativ asupra transportului local între porturile Amsterdam, Antwerp și Rotterdam.

Se estimează că utilizând 6 barje se vor elimina anual 23.000 de camioane de pe drumurile din Olanda.

Barjele alimentate de baterii – prezentate in foto mai sus – pot transporta 280 de containere. Port-Liner își dezvoltă propriile nave, ei dezvoltând o tehnologie de ambalare/împachetare pentru baterii în interiorul unui container.

Directorul executiv al Port-Liner Ton van Meegen a declarat că tehnologia le-ar putea permite să modernizeze barjele existente și să le înlocuiască cu transportul cu emisii zero:

“Acest lucru ne permite să modernizăm barjele aflate deja în exploatare, ceea ce reprezintă un mare impuls pentru credințele energetice ecologice ale industriei. Containerele sunt încărcate la țărm de către furnizorul de energie electrică fără emisii de carbon Eneco, care furnizează energie solară, energie obținută de la morile de vânt și, de asemenea, energiile regenerabile”.

Primele nave își vor începe călătoria în cursul acestui an.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here