Acasă STIRI URAGANUL HARVEY: PROGNOZĂ SUMBRĂ PE COASTA DE SUD A AMERICII

URAGANUL HARVEY: PROGNOZĂ SUMBRĂ PE COASTA DE SUD A AMERICII

184
0

Mai multe platforme statice și mobile de petrol și gaze se închid, iar un număr mare de lucrători vor fi evacuați, înainte de sosirea uraganului Harvey în Golful Mexic, Texas, sudul SUA, pe data de 25 august. În prezent, o furtună tropicală la nord de Peninsula Yucatan, Mexic, Harvey este de așteptat să devina un uragan de categoria 1 (119 kph +) sau de categoria 2 (154 kph +) când se apropie de coastă, făcându-l primul uragan care lovește Texasul dupa 2008. Coasta Golfului din Corpus Christi, Texas, până la Lacul Charles, Louisiana, găzduiește aproape 30 de rafinării, cu o capacitate de rafinare de 7 milioane de barili pe zi. Inundațiile prezintă riscuri pentru operațiuni, în timp ce ploile torențiale pot închide unitățile și pot provoca perturbări ale alimentării.

De-a lungul liniei de coastă, marea s-ar putea ridica la 1,5 – 2 metri deasupra nivelului solului, si vor cădea, probabil, cantitati mari de precipitatii peste părți din Texas, Louisiana. Traseul actual prevede ca furtuna să ajunga în sud-estul Texasului și apoi să se îndrepte spre Houston. Cel puțin un model de prognoză pe calculator arată că furtuna se îndreaptă înapoi în Golful Mexic la începutul săptămânii viitoare, înainte de a ajunge din nou in Texas.

Traseul lui Harvey nu va afecta platformele petroliere offshore și platformele de gaze deținute de compania de stat Petroleos Mexicanos în Golful Campeche, astfel încât compania spune că nu are intenția de a-si evacua muncitorii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here