Acasă STIRI CHINA : PRIMA NAVA DIN LUME FULL ELECTRICĂ

CHINA : PRIMA NAVA DIN LUME FULL ELECTRICĂ

671
1

In timp ce MSC, CMA CGM si Maersk caută soluții privind combustibilul cu care vor propulsa motoarele noilor nave (pentru a se conforma reglementărilor privind limita de 0,5% a sulfului ce intră în vigoare începând cu 2020) se pare că China are deja soluția. In provincia Guangdong din sudul Chinei, a fost lansată o navă de 70,5 metri lungime, 13,9 metri lățime și 4,5 metri adâncime, care cântărește aproximativ 600 de tone, a informat Daily People. Potrivit raportului, aceasta este prima nava electrica din lume.

Având o baterie de capacitate de 2.400 kilowați-oră (echivalentul a 30-50 de mașini electrice) nava poate parcurge până la 80 km cu 2000 de tone de marfă, după o încărcare de două ore, a declarat mass-media de stat. Vasul fabricat de compania naționala Guangzhou Shipyard International Company Ltd, este alimentat de o baterie de litiu de 26 de tone. Poate naviga la viteza maxima de croazieră de 12,8 km pe oră.

Deoarece nava nu utilizează combustibili fosili, aceasta are emisii zero, inclusiv carbon, sulf și PM2.5, și ar putea fi utilizată ca o navă de pasageri sau o navă de lucru, a informat Global Times.

La voiajul inaugural vasul a fost încărcat cu cărbune in principal pentru zonele din jurul Pearl River din provincia Guangdong, a mai adăugat raportul.

“Acest tip de navă ține cont de armonia dintre oameni și natură și poate proteja calitatea apei și viața marină și ar trebui să fie copiat de alte nave ce navighează pe râurile locale”, a declarat Wang Yongchen, ecolog în Beijing, citat în raport.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here