Acasă STIRI PIRATERIE: 12 MARINARI RĂPIȚI DE PE UN CARGOU DETURNAT ÎN APROPIEREA NIGERIEI

PIRATERIE: 12 MARINARI RĂPIȚI DE PE UN CARGOU DETURNAT ÎN APROPIEREA NIGERIEI

586
0

Doisprezece membri ai echipajului unei nave de mărfuri generale aparținând companiei de transport maritim Groningen ForestWave au fost răpiți sâmbătă de pirați. La momentul atacului, nava se afla între Ghana și Portul Harcourt din Nigeria, conform NU.nl.

Pirații au luat cu ei 12 din cei 14 membri ai echipajului, a anunțat luni ForestWave. Nu se știe nimic despre starea sau soarta lor. Compania nu a putut să intre în contact cu pirații însă a confirmat că ceilalți doi sunt nevătămați. „Cei doi navigatori rămași la bord sunt în siguranță, nevătămați, iar FWN Rapide a fost mutată într-o poziție sigură”, a declarat compania.

Incidentul a lovit greu compania olandeza. “Suntem alături de echipaj si în strânsă legătură cu membrii familiilor lor”, a spus reprezentantul ForestWave. Compania a mai declarat că în prezent cooperează cu autoritățile locale și internaționale.

Niciunul din membrii echipajului de la bordul navei nu e olandez, a declarat un purtător de cuvânt al ForestWave. Pentru a nu le pune viața în pericol, compania nu decis sa facă nici un fel de  declarații în privința naționalităților celor răpiti.

Pana la această oră nu există informații despre locul sau situația ostaticilor si nici vreo cerere de răscumpărare din partea piraților.

În Golful Guineei, în special în jurul portului Harcourt, a devenit ceva comun ca pirații să deturneze nave. Potrivit cifrelor de la Biroul Maritim Internațional, anul trecut au existat 180 de incidente de piraterie și de jaf armat pe navele din întreaga lume. Totuși, aceste cifre sunt dominate de pirați din Nigeria.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here