Acasă STIRI FURTUNA EMMA: MARE ÎNGHEȚATĂ, ACCIDENTE ȘI INCIDENTE

FURTUNA EMMA: MARE ÎNGHEȚATĂ, ACCIDENTE ȘI INCIDENTE

388
0

Pentru prima dată în mai mult de o jumătate de secol marea a înghețat în sudul Marii Britanii. Deși acest lucru nu a avut niciun efect semnificativ asupra navelor comerciale, marea a înghețat în sudul Regatului Unit în dimineața zilei de 2 martie pentru prima dată din 1963. Vremea extremă se spune că este rezultatul “întâlnirii meteorologice ” dintre gheata adusa de viscolul numit “Bestia din Est ” si furtuna  Emma.

 

 

 

 

 

Comparatie intre iarna din 1963 si martie 2018

Fenomenele extreme nu au afectat numaiMarea Britanie. In Danemarca, spre exemplu, traulerul norvegian Klondyke(in vârstă de 42 de ani) a avut de suferit din cauza temperaturilor severe.

Acesta a devenit instabil din cauza cantității excesive de gheață si a suferit o inclinare severă, pe 28 februarie  când a fost oprit portul Skagerrak sudic al Hanstholm, nord-vestul Danemarcei.

Cargoul Avalon sub pavilion olandez distrus mai multe babale de amarare si un cheu din cauza vântului puternic  adus de furtuna Emma. Incidentul a avut loc lângă portul Terneuzen din sudul Olandei, in timpul tranzitului prin canalul Ghent- Terneuzen, in data de 1 martie.

Un alt cargobot sub pavilion olandez, Lisa, a lovit infrastructura ecluzei Boudewijn in data de 2 Martie când părăsea portul din Antwerp. Vasul s-a întors în portul belgian pentru inspecții dar pana la aceasta data nu se cunosc nici motivele accidentului și nici daunele suferite de acesta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here