Acasă STIRI IRLANDA: SAINT PATRICK COLOREAZĂ ÎN VERDE PORTUL DUBLIN

IRLANDA: SAINT PATRICK COLOREAZĂ ÎN VERDE PORTUL DUBLIN

162
0

Pentru prima oara in istorie, clădirile emblematice si principalele instalații ale Portului Dublin sunt luminate în verde pentru a sărbători Festivalul Sf. Patrick.

“Clopotul de scufundări” de pe cheiul Sir Rogerson, “Port Center” și “Crane 292” radiază în nuanțe de smarald în fiecare seară de joi 15 martie și pană luni 19 martie. Inițiativa autoritarilor portuare din Dublin nu este singulara, deoarece importante repere globale vor adopta culoarea verde in spiritul Zilei Sfântului Patrick.

Vorbind despre includerea sa în Festivalul St Patrick, directorul executiv al companiei portuare din Dublin, Eamonn O’Reilly, a declarat: “De obicei, albastrul este culoarea noastră preferată în port, dar săptămâna aceasta ne vom colora în verde.

Incinta Port Centre a fost recent reamenajata și este acum deschisa publicului, cu o nouă piață publică, cu o grădină maritimă cu bănci pentru relaxare și o sferă sculpturală care evocă balonul timpului vechiului birou de balast.

În acest an, la eveniment se vor alinia peste 300 de stadioane, statui, muzee și turnuri, inclusiv Colosseum din Roma, turnul din Pisa, Opera din Sydney Sfinxul și piramidele din Egipt și cascada Niagara – ca să nu mai menționăm Castelul Kilkenny.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here