Acasă STIRI MAREA CHINEI DE SUD: ANGAJAMENT DE PACE ÎNTRE CHINA ȘI VIETNAM

MAREA CHINEI DE SUD: ANGAJAMENT DE PACE ÎNTRE CHINA ȘI VIETNAM

199
0
Sursă poză: theguardian.com

Vietnam și China au emis o declarație comună în cursul zilei de  14 ianuarie, angajându-se în gestionarea diferențelor maritime și protejarea păcii din Marea Chinei de Sud.

După un schimb sincer de opinii la Beinjing, președintele Chinei, Xi Jipping, a subliniat că țara pe care o conduce este dispusă să lucreze cu Vietnam pentru a promova parteneriatul strategic de cooperare ce va aduce la dezvoltare, cooperare și prosperitate în Asia și în lume.

Vietnam, Brunei, Malaezia, Filipine și Taiwan au toate pretenții în ceea ce priveste Marea Chinei de Sud, în timp ce China susține că deține cea mai mare parte a acesteia.

Xinhua, o agenție de știri din China, a raportat faptul că ambele țări au promis să caute soluții pe termen lung pe care să le accepte prin negociere. China și Vietnam au convenit să gestioneze diferențele maritime și să evite acțiunile care ar putea complica situația sau, care ar putea să amplifice tensiunile din zonă. Ambele țări au încurajat, de asemenea, cooperarea în materie de comerț, apărare și securitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here